Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Sızma zeytinyağı nasıl olmalıdır? Faydaları nelerdir?

Çok uzun yıllardır hatta antik çağlardan beri insanlar şifa kaynağı olarak zeytini ve zeytinden elde edilen zeytinyağını tüketmektedirler. G...

Sızma zeytinyağı nasıl olmalıdır? Faydaları nelerdir?


Çok uzun yıllardır hatta antik çağlardan beri insanlar şifa kaynağı olarak zeytini ve zeytinden elde edilen zeytinyağını tüketmektedirler. Günümüze kadar en saf hali ile ulaşan zeytinyağı tıpkı eski çağlarda olduğu gibi sağlıklı bir yaşamın anahtarı olmaya devam ediyor. Söz konusu sağlıklı beslenmek ve sağlıklı bir hayata sahip olmak olunca zeytinyağının yer almadığı beslenme listelerine rastlamanız mümkün değil. Her ne kadar zeytinyağının sayısız faydası çoğu kişi tarafından bilinse de zeytinyağı hakkında az bilinen ise zeytinyağı çeşitleri. Zeytinyağının insan sağlığı üzerindeki birçok faydasından en etkili şekilde yararlanmak istiyorsanız zeytinyağı çeşitlerini de çok iyi bilmeniz gerekiyor. Çünkü farklı zeytin çeşitleri ile ya da farklı yöntemler ile üretilen birçok zeytinyağı çeşidi bulunuyor ve her biri farklı özelliklere sahip olabiliyor. 

İnsan sağlığı için en faydalı zeytinyağlarını araştırmaya başladığınızda ise karşınıza en sık çıkacak olan zeytinyağı sızma zeytinyağı olacaktır. Yazımızda sızma zeytinyağı konusunda en çok merak edilen sorulardan olan sızma zeytinyağı nasıl olmalıdır, faydaları nelerdir ve sızma zeytinyağı hakkında bilinmesi gerekenler hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağız. 

Sızma Zeytinyağı Nasıl Olmalıdır?


Sızma Zeytinyağı Nasıl Olmalıdır?


Her zeytinyağının kalitesini ve doğallığını belirleyen belli özellikleri bulunmaktadır. Zeytinyağı sahip olduğu bu özelliklere göre belirli çeşitlere ayrılmış durumdadır. En kaliteli ve sağlıklı zeytinyağı çeşitlerinden biri de sızma zeytinyağıdır. Zeytinden elde edilen zeytinyağının ise sızma zeytinyağı çeşidi olabilmesi için belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Sızma zeytinyağını diğer bütün zeytinyağı çeşitlerinden ayıran en önemli özelliği sahip olduğu asit seviyesidir. Sızma zeytinyağının en kaliteli zeytinyağlarından biri olmasının nedeni sahip olduğu düşük asit oranıdır. Düşük asit oranı zeytinyağı üretiminde zeytinin çok fazla işleme tabii kalmadığını bu yüzden de zeytinyağının daha kaliteli olduğunu gösteren çok önemli bir özelliktir. Zeytinyağının sızma zeytinyağı olabilmesi için yağ asit oranı oleik asit cinsinden her 100 gram için 0.8 gramdan fazla olmamalıdır. 


Sızma Zeytinyağı Faydaları Nelerdir?


Sızma Zeytinyağı Faydaları Nelerdir?

 
Zeytinyağı çeşitleri arasında en sağlıklı ve en kaliteli zeytinyağı olarak gösterilen sızma zeytinyağının bilinen birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan bazılarını ise şu şekilde sıralayabiliriz;

- Sızma zeytinyağı içeriğinde bulunan polifenol bileşikler en önemli antioksidanlardan biridir. Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelmenin yanı sıra hastalıkları önlemeye de yardımcı olur. 

Kandaki iyi huylu kolesterol düzeyini arttırarak özellikle ilerleyen yaşlarda görülen kolesterol problemini önler. 

- Sindirim sistemi için en faydalı yağlardan biridir. Sindirim sistemi hareketlerini düzenler. 
Bütün bu özelliklerinin yanı sıra sızma zeytinyağının Alzheimer hastalığına iyi geldiği, kanser oluşumunu önlemeye yardımcı olduğu bilinen diğer faydalarından bazılarıdır. 


Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 
En sağlıklı ve kaliteli yağlar arasında ye alan zeytinyağı ile ilgili en çok merak eden konuların başında kullanım alanları geliyor. Sızma zeytinyağını tüm yemeklerde, salatalarda ya da mezelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak sızma zeytinyağının en faydalı hali ısıya maruz kalmadan direkt olarak kullanıldığı halidir. Her zeytinyağı farklı renklere ve tada sahip olabilir bu yüzden rengine ya da tadına bakarak sızma zeytinyağını ayırt edemeyebilirsiniz. Bu yüzden sızma zeytinyağı tüketmek istiyorsanız asit oranı, doğallık gibi bütün özellikleri test edilmiş zeytinyağı üreten üreticilerden almaya özen gösterin. 

Milas Uyku Vadisi ekibi olarak bu yazımızda sızma zeytinyağı nasıl olmalıdır, faydaları nelerdir ve sızma zeytinyağı hakkında bilinmesi gerekenler hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Daha fazla bilgi edinmek için Zeytinyağı ve Faydaları içeriğimizi okuyabilirsiniz. Sizde sağlıklı bir yaşam için sızma zeytinyağını tüketmek istiyorsanız, özenle seçilmiş zeytinlerden elde ederek ürettiğimiz sızma zeytinyağını sitemizden satın alabilirsiniz. Ayrıca farklı zeytinyağı çeşitlerine de sitemizden ulaşabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |