Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Omega 3’ü öldürmemek için balığa limon sıkmayın

Uzmanlar tarafından beynin gıdası olarak görülen balık yağı, sağlığımız için çok önemli bir besin takviyesi. Dünya Saglık Örgütü (WHO) trafı...

Uzmanlar tarafından beynin gıdası olarak görülen balık yağı, sağlığımız için çok önemli bir besin takviyesi. Dünya Saglık Örgütü (WHO) trafından günde minimum 2.2 gr. tüketilmesi önerilen balık yağı vücutta koruma kalkanı görevini üstleniyor. 

Balık yağının çocuklardaki IQ oranının yüzde 7.5 artırdığını söyleyen Ageless Clinic Koruyucu Tıp Uzmanı Dr. Ali Fuat Aytekin, "Ekmeği bu kadar tüketeceğimize balık yağı tüketsek IQ seviyelerimiz yükselir. Şehir efsanesi de yıkılsın artık. Balık yağı kilo aldırmaz'' dedi.

Kalp hastalıklarından kansere kadar hemen hemen tüm hastalıklardan korunmada çözüm balık yağından geçiyor.Omega-3 olarak da bilinen besin kaynağı doğal olarak balık yiyerek alındığı gibi kapsül şeklinde hazırlanan ilaçlardan ya da sıvı halde de alınabiliyor. Kurşun ve civa oranı sıfırsa o balık yağının kaliteli olduğunu vurgulayan Aytekin, Antartika'da yaşayanların Avrupa'da yaşayanlara oranla kalp krizi riskinin çok düşük olduğuna dikkat çekti. Omega-3'ün bu durumu engellediğini söyleyen Aytekin sözlerine şöyle devam etti: "Omega-3 asprin gibi. Hem kanı sulandırıyor hem de antikolajen gibi bir sürü özellikleri var. Halk arasında doğru bilinen bir yanlış var. Balığın üstüne limon sıkılmaz. Limon, omega-3 ile etkileşime girdiğinde onu bozar, etkisini yitirmesine neden olur."

Şehir Efsanesi Balık Yağı Kilo Yapar

Balık yağı birçok şeye iyi gelirken kadınların en çok merak ettiği soruların başında ''Balık yağı kilo yapar mı? geliyor. 10 gr. balık yağının aşağı yukarı bir çorba kaşığı olduğuna dikkat çeken Aytekin "10 gr. balık yağı 72 kaloridir. Bir elma 75 kalori. Yani 10 gr. balık yağı içseniz anca bir elma yemiş olursunuz. Elma yemeye tamam ama balık yağı deyince herkes şok oluyor. Salatanın üzerine lıkır lıkır zeytin yağı dökülüyor ama omega-3 dökülmüyor. Çünkü kokusu olduğundan yenmiyor. Balık yağı alırsam kilo alırım tamamen yalnış. Balık yağı kanımızda bulunması gereken temel yağlardan bir tanesidir'' dedi.

Çocukların IQ'sunu yüzde 7,5 arttırıyor

Aytekin sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocukların buyağları almaları çok önemli. Çünkü beynin oluşmasında çok önemli olduğu için çocukların IQ'sunu yüzde 7,5 oranında arttırıyor. Tabii yetişkiler içinde çok önemli özellikle hastalıklardan korunma noktasında. Balık yağı lüks bir tüketim değil zaruri bir ihtiyaçtır. İnsanların bunu benimsemesi gerekiyor. Yani bir bakıma uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı balık yağında gizli. "

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe