Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Balmumu Kumaş ve Kese Nedir?

Sanayi Devrimi ile birlikte başlayan sanayileşme, dünyanın binlerce yıllık ömründe görmediği kadar bir kirlenme ve bozulmanın birkaç yüzyıl ...

Balmumu Kumaş ve Kese Nedir?


Sanayi Devrimi ile birlikte başlayan sanayileşme, dünyanın binlerce yıllık ömründe görmediği kadar bir kirlenme ve bozulmanın birkaç yüzyıl içerisinde yaşanmasına neden oldu. Öte yandan artan insan nüfusu ve bilinçsiz insan davranışları da dünyanın kirlenme ve yok olma sürecinin hızlanmasına yol açtı. Son yıllarda bu zararların geri dönülemez bir noktaya ulaşmasıyla birlikte hem devletler hem de insanlar bazında çeşitli önlemler alınmaya başladı. Sıfır atık yaşam tarzı da bireysel olarak alınan önlemler arasında. Çöp üretmeden ve doğaya atık bırakmadan yaşama felsefesi olarak kabul edilen bu durum, özellikle genç ve orta yaşlı insanlar arasında son derece popüler.
 
Sürdürülebilir ve yenilenebilir dünya için doğal ürünlerin kullanımı son derece önemli. Zira doğal ürünler, atık haline geldikleri zaman bile doğaya zarar vermezler ve yeniden onun bünyesine karışırlar. Balmumu kumaş kullanılarak imal edilen keseler de bu doğrultuda anılması gereken ürünler arasında yer alır. Doğadan elde edilen ve doğa dostu bir ürün olan balmumu kumaş, organik pamuklu kumaşa bal mumu, çam reçinesi ve Hindistan cevizi yağı emdirilmesi ile elde edilir. Oldukça dayanıklı bir kumaş türü olan balmumu kumaşlar, günümüzde saklama amacıyla kullanılan ve çevreye büyük ölçüde zarar veren malzemelere bir alternatif olarak kullanılabilir.
 
Balmumu Kumaş ve Kese Nasıl Kullanılır?
  
Balmumu Kumaş ve Kese Nedir?


Balmumu kumaş farklı şekillerde kullanılabilir. Kese olarak kullanımı, bu kullanım türleri arasında en yaygın olanıdır. Birkaç nesil önce insanların pazar alışverişlerini yaptıktan ürünlerini doldurmak için kullandıkları ve sonradan da kağıt keselerin icat edilmesiyle birlikte büyük oranda unutulan balmumu keseler, sıfır atık felsefesini benimseyenler için oldukça ideal. Pazardan yapılan alışverişlerin içerisine doldurulabileceği bu ürün; poşetler başta olmak üzere pek çok ambalaj ürününe duyulan gereksinimi ortadan kaldırabilir. Ayrıca bu kumaşlar doğrudan sebze ve meyvelerin sarılmasında da kullanılabilir. Bu sayede saklanan ürünler hem daha dayanıklı hale gelir hem de doğaya zarar veren streç ya da folyo gibi saklama malzemelerine duyulan gereksinim azalır.
 
Balmumu Kumaş ve Keselerin İçeriğinde Ne Var?
  
Balmumu Kumaş ve Kese Nedir?


Balmumu kese ve kumaş ürünlerinin imalatında yüzde yüz organik pamuk kumaş, balmumu, Hindistan cevizi yağı ve balmumu reçinesi kullanılır. Pamuklu kumaşa, bu yağlar ve reçineler emdirilir. Sonra da kumaş kurumaya bırakılır. Kuruma sonrasında hem organik hem de dayanıklı bir kumaş elde edilir.
 
Balmumu Kumaş ve Kese Hangi Ürünlerde Kullanılmaz?
 
Balmumu Kumaş ve Kese Nedir?


Balmumu kumaş ve keselerin içeriği tamamen organik olduğu için, zararlı olabileceği bir durumun varlığından söz edebilmek olanaksız. Gıda maddelerinin saklanması başta olmak üzere, pek çok ürünün saklanması için bu kumaş ve keselerden yararlanılabilir. Ayrıca buzdolabı ya da derin dondurucu içerisinde kullanmak için de balmumu kumaşlar ile keseler tercih edilebilir.
 
Balmumu Kumaş ve Kesenin Faydaları Nelerdir?
  
Balmumu Kumaş ve Kese Nedir?


Balmumu kumaşlar ile keselerin sağladığı çeşitli yararlar bulunur. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

•  Sağlıklı: Balmumu kumaşlar sayesinde, gıda maddeleri kimyasal bileşenlerden oluşan poşet ya da ambalajlarla temas etmekten kurtulur. Bu da onların tüketim ömürlerinin artmasına ve daha sağlıklı kalabilmelerine olanak tanır.

• Çevre Dostu: Yenilenebilir dünya hareketlerinin büyük bir önem taşıdığı günümüz dünyası için düşünüldüğünde, balmumu kumaşların insanlar kadar çevreye de faydalı olduğu söylenebilir. Ortalama yüz defadan fazla kullanılabilen bu kumaş ve keseler, atık haline geldikleri zaman da doğaya herhangi bir zarar vermez. Ayrıca bu kumaşların üretimi esnasında da doğa herhangi bir şekilde zarar görmez. 

Befine olarak %100 doğal içerikli rafine, organik, vegan ürün tercihlerimiz, sürdürülebilirlik ve geri dönüşüme gösterdiğimiz özen ile  gıda, kozmetik, sağlık kısacası kaliteli yaşam ile ilgili en doğru ürünleri tek bir çatı altında sizlerle buluşturuyoruz. 

Bu şekilde hem doğaya hem de sizlere kaliteli ve temiz içerikli sürdürülebilir ürünler sunarak geleceğimizi tehlikeye atmıyoruz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |