Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Soğuk lipoliz nedir? Soğuk lipoliz uygulaması ne işe yarar?

Yağ hücrelerinin belirli oranda soğutulması işlemini içeren soğuk lipoliz cooltech , kısaca yağ dondurma tedavisi olarak bilinir. Herhangi b...

Soğuk lipoliz nedir? Soğuk lipoliz uygulamasi ne işe yarar?

Yağ hücrelerinin belirli oranda soğutulması işlemini içeren soğuk lipoliz cooltech, kısaca yağ dondurma tedavisi olarak bilinir. Herhangi bir cerrahi işlem gerektirmediği için, soğuk lipoliz bölgesel zayıflama gereksinimi duyan kişilerde tercih edilir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda uygulanabilen bu tedavi ile çok kısa sürede bölgesel kilolardan kurtulmak mümkün olabilmektedir. Peki, soğuk lipoliz nedir? Soğuk lipoliz uygulaması ve diğer tüm detaylardan içeriğimizde bahsedeceğiz.

Soğuk Lipoliz Nedir?

Türkçede soğuk lipoliz kullanımı esas olurken, İngilizcede cooltech kelimesi ile adlandırılmaktadır. Yağların belirli oradan parçalanması ise lipoliz kelimesinin bir tanımı olarak söylenebilir. Soğuk lipoliz ise; soğuğun verdiği yüksek basınç sayesinde yağ hücrelerinin parçalanması, bunun sonucunda bölgesel incelmenin gerçekleştirilmesi olarak tanımlanır. Bunun yanında;

● Tedavi uzunluğu maksimum 1 saat,
● Uygulanan soğukluk derecesi -3 ila -9 olup,
● Ortalama olarak 3 ay içerisinde kişi beklenen incelemeye kavuşabilmektedir.

Yukarıda da görüldüğü üzere, soğuk lipoliz tedavisi ile herhangi bir cerrahi işlem olmadan bölgesel incelme söz konusudur.

Soğuk Lipoliz (Cooltech) Uygulaması Nasıl Yapılır?

CRYO Lipo isimli bir cihaz ile tedavi süreci gerçekleştirilirken, bu cihaz iki farklı vakum başlığından meydana gelmektedir. Uygulama ise aşağıdaki gibidir:

● Soğuk uygulaması yapılacağı için, tedavinin uygulanacağı bölgenin soğuktan korunması adına jel pedler kullanılır.
● Seans uzunluğu en fazla 1 saat olup, bu süre içerisinde maksimum -9 dereceye kadar soğuk uygulanmaktadır.
● Yağlar bu süre içerisinde donar ve donan yağlar da makrofaj olarak adlandırılan hücreler tarafından bertaraf edilir.
● Uygulanacak olan bölgeye göre küçük ya da büyük başlık ile müdahale edilir.
● Yağların dondurulması sağlandığı için uygulanan bölgedeki yağlar ortadan kaldırılır. Yukarıda da görüldüğü gibi çok zor olmayan ve kişinin ertesi gün hayatına dönmesine olanak sağlayan bu yöntem, bölgesel zayıflamada sıklıkla tercih edilir.

Soğuk Lipoliz Ne İşe Yarar?

Son dönemin en önemli bölgesel zayıflana yöntemlerinden bir tanesi olan soğuk lipoliz, neşter vurulmadan, anestezi yapılmadan gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle pek çok farklı avantajı ve tercih edilme sebebi bulunur.

● Kişi kısa sürede bu uygulama ile bölgesel yağlarından kurtulma şansı elde eder.
● Neşter kullanılmaz, herhangi bir kesi de uygulanmaz.
● Herhangi bir anestezik uygulama söz konusu değildir.
● Bölgesel zayıflama sağlanır ve kişi yağlarından kurtulabilir.
● Kişinin günlük hayatına en kısa sürede dönmesini sağlar.
●Herhangi bir iyileşme dönemi olmayacağı için kişinin manevi ve maddi bir kaybı olmaz.

Yukarıdaki avantajlar ve özellikler, soğuk lipoliz uygulamasının tercih edilmesi için önemli detaylardır. Çünkü bu şekilde kişi yağlarından kurtulabilmekte, hayatına en kısa sürede dönebilmektedir.

Soğuk Lipoliz Fiyatları

Kişinin vücut tipi ve yağ oranına göre belirli sayıda seans gerçekleştirilmesi gerekir. Bu sebeple de soğuk lipoliz fiyatları değişiklik gösterir. Ancak uygulanacak olan seans sayısı, tercih edilen farklı uygulama, kullanılan başlık ve diğer faktörler dikkate alındığında soğuk lipoliz fiyatı belirlenir. Flora Klinik ise bu konuda size en nitelikli desteği sağlayacağı için, iletişime geçtiğinizde fiyatlar konusunda detaylı bilgi de alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Soğuk Lipoliz Birden Fazla Uygulanabilir Mi?

Genellikle tek seans ile sonuç alınabilirken, bazı durumlarda vücuttaki yağlanma oranına göre seans sayısı artırılabilmektedir.

Soğuk Lipoliz Zararlı Mıdır?

Hayır. Herhangi bir zararı olmamakla beraber, kesi de uygulanmamaktadır. FDA onaylı bir uygulama olması sebebi ile de herhangi bir zararından söz etmek mümkün değildir.

Soğuk Lipoliz Kalıcı Mıdır?

Bu durum tamamen kişiye bağlıdır. Soğuk lipoliz uygulamasından sonra kişi beslenmesine dikkat etmez ve spor alışkanlığı kazanmaz ise uygulamanın kalıcılığı da çok uzun sürmeyecektir.


Fiyatları ve daha pek çok detay için sen de içeriğimize tıkla!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |