Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

İnsan tek başına mutlu olabilir mi?

Modern zamanlarda iletişim kanallarımız tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar gelişmiş olsa da, insanın bireyselleşmesi ve yalnızlaşması e...

İnsan tek başına mutlu olabilir mi?
Modern zamanlarda iletişim kanallarımız tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar gelişmiş olsa da, insanın bireyselleşmesi ve yalnızlaşması evrensel bir gerçek ve bununla baş etmek zorundayız. 

Yaygın biçimde sorulan ve terapilere de konu olan yalnızlıkla baş etme kavramı, bir başka anlatımla tek başına mutlu olmayı başarabilmenin yollar hakkında Gonca  Yener Thomas bilgiler veriyor.

Günlük hayatta stres yaşamanız son derece normaldir. Gün içerisinde yaşanan yoğun tempo içerisinde mutlu olabilmek için, onu beklemek değil, onu kovalamak gerekecek. Eğer hayatın tadını ve kokusunu almak istiyorsak, biraz daha çaba gösterebilir ve öz motivasyonumuzu arttırıp, bunun için harekete geçebiliriz. Evet, doğru; mutluluk her zaman bizi bulmaz ama çok da uzağımızda değil. Sadece onu ararken doğru yolları kullanmak gerekli ki, bunlar için yapacaklarımıza bu yazıda göz atacağız.

Kendinizi Sevin

Benliğinizle barışmak ve kendinizi sevmek, mutlu olabilmek için en önemli adımdır. Elbette bunu egoizm boyutuna getirmek doğru değildir ancak bu motivasyonun belli düzeye kadar olanı, sağlıklı olarak tanımlanır. Özgüven, hayatımızın merkezinde yer alması gereken önemli bir güdüdür. Abartılı olmadığı sürece, sosyal yaşantımızı da, bireysel yaşantımızı da sağlıklı biçimde sürdürmemize yardımcı olur. Özgüveni yüksek kişilerin, bağımlılıkları da daha düşüktür. Diğer insanlara bağımlı hale gelme durumu, kimi zaman bu eksikliğin de tetiklediği bir durum olabilir. Özgüven eksikliğini aşmak için kendi kendinize yapabilecekleriniz olduğu gibi, bu konuda yaşam koçları veya terapistlerden de destek alabilirsiniz.

Mutlu olmak için aslında çok fazla değişiklik yapmanıza gerek yok. Mutluluk için hayatınızda mutluluğa odaklanarak küçük değişimler ile hayatınızın nasıl güzelleştiğini görebilirsiniz. 

Mutluluk için yapılan araştırmalarda insanların düşünce biçiminin, mutluluğu doğrudan etkilediği görülmektedir. Bu yüzden düşünce tarzımızda minik değişimler yapabiliriz. Kimseye ihtiyaç duymadan mutlu olabilmek için 7 adımı yerine getirerek mutluluğu yakalayabilirsiniz. 

İşte mutluluğunuz için önemli olan 7 adım;


Yaşam amacınızı keşfedin ve harekete geçin

Hayallerinizin peşinden koşarak kendinizi geliştirin. Yaşam için bir amacınız olsun kendinizden çok daha büyük bir nedene inanarak bu neden için çalışmaya başlayın. Amacınıza ulaşana kadar asla pes etmeyin. Bir amacınızın olması hayatınıza heyecan katacaktır. Bir amacınız olmadığını düşünmeyin. Herkesin amaçları, dünyayı değiştirmek zorunda değildir. Siz de küçük şeylerle mutlu olup, minik başarıları şölen haline getirebilirsiniz.

Ekran başında geçen süreyi minimuma indirin

İş hayatında ya da eğitim hayatında gün içerisinde ekran başında çok fazla zaman geçiriyor olabilirsiniz. Yalnızca bu nedenlerden değil televizyon ve telefon gibi cihazlarla da gün içinde çok fazla vakit geçiriyorsanız bu mutluluk için iyiye işaret değildir. Ekran başında geçen süreyi minimuma indirerek mutluluğa bir adım daha atabilirsiniz. Burada ekrandan kastımız sadece televizyonlar değil elbette. Bilgisayar ve mobil cihazlardan da daha az faydalanmak, fiziksel hayata odaklanmaya yardımcı olabilir.

Doğada Zaman Geçirin

Doğada zaman geçirmek iç huzurunuzu arttırır ve bulunduğunuz anı yaşamanıza yardımcı olur. Doğada geçirdiğiniz süre içerisinde huzurlu bir gün geçirmeniz sizin mutluluğunuzu arttıracaktır. Doğa ile iç içe olmak çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Elbette şehir yaşantısı içerisinde bunu tavsiye etmek, biraz zor bir hedefe yöneltmek gibi görünebilir. Unutmayalım ki, her şehrin bir köşesinde bir küçük orman bulunur. Bir koru veya orman bulamıyorsak, herhangi bir tek ağaç dahi, bizi doğaya ulaştırmaya yetecektir.

Hobi edinin

Yeni bir şeyler öğrenmek kendinizi zorlayıcı bir hobi edinmek oldukça heyecan vericidir. Yeni bir hobi edinmek odaklanmanızı ve hayatınıza anlam katmanızı sağlayacaktır. Yeni şeyler öğrendikçe kendinizi daha iyi hissedeceğinizi göreceksiniz. Hobi edinmek rutin giden hayatınızın stresini azaltma konusunda size çok katkı sağlayacaktır. Günlük olarak motivasyonunuzun da artmasını sağlayacak hobiler edinerek mutluluğunuza katkı sağlayabilirsiniz.

Aşılamayacak sorun yoktur

Hayatımız boyunca bazen engellemeyeceğimiz şeyler yaşanabilir. Bu tarz meseleler için kendimizi üzmek ve sıkılmak çok mantıksız olacaktır. Hayat insanların sizin için söylediklerinden çok daha fazlasıdır. Bu yüzden ufak meselelere takılmak yerine büyük resme odaklanmalısınız. Küçük meselelere takılmamayı öğrendiğiniz zaman çok daha fazla mutlu olacaksınız. Sorunlarınızı daha önce olduğu gibi çözebileceğinizi bilin ve onlara bu motivasyonla yaklaşın.

Popüler dünyayı göz ardı edin

Popüler kültür, tüketim ekonomisini besleyebilmek için sizi bir girdabın içine çekmeye çalışır. Reklamlarda dahi, aslında var olmayan sosyal ilişkiler temsil edilir ki, bu gerçekçi olmayan gösterimler, pek çok kimsenin “ben yalnızım” yanılgısına kapılmasına neden olur. Unutmayalım ki, normal standartlarda yaşayan hiç kimsenin yüzlerce dost veya arkadaşı yoktur ve kimse bu denli ilgi toplamaz. Belli başlı figürler üzerinden verilen bu imaja aldanmayın ve rasyonel olun. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe