Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Kadınların yüzde 88’i her gün AVM’ye gidiyor

Tüketicilerin alışveriş merkezlerine ilgi ve yaklaşımlarını mercek altına alan uluslararası araştırma şirketi 4Service’in anketinden çarpıcı...

Tüketicilerin alışveriş merkezlerine ilgi ve yaklaşımlarını mercek altına alan uluslararası araştırma şirketi 4Service’in anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı. 

25 – 50 yaş arası 315’i kadın 552 tüketici ile yapılan ankete göre, kadınların yüzde 88,2’si “hemen hemen her gün”, erkeklerin yüzde 57,5’i “haftada bir” kez AVM ziyareti yapıyor. AVM’lere yüzde 29,7 ile en çok “sinema” için gidiliyor. AVM’lerden alışveriş yapmayı cazip kılan en önemli ilk üç unsur yüzde 30,8 ile kampanyalar-çekilişler, yüzde 19,1 ile ürün çeşitliliği, yüzde 15,4 ile hizmet kalitesi. Tüketicilerin yüzde 78,2’si “AVM’lerin olumsuz yanları da var” diyor ve bunun başında yüzde 31,5 ile “şehri betonlaştırması”nı sayıyor.

En çok sinema için AVM’ye gidiliyor

Uluslararası araştırma şirketi 4Service’in Türkiye çapında 25 – 50 yaş arası 315’i kadın 552 tüketici ile gerçekleştirdiği ankete göre, AVM’lere yüzde 29,7 ile en çok “sinema” için gidiliyor. Bunu yüzde 27,9 ile yeme-içme, yüzde 18,8 ile spor, yüzde 13,2 ile mağaza alışverişi ve yüzde 10,3 ile market alışverişi izliyor. “Otoparkı ücretli olan bir AVM’ye gider misiniz?” sorusuna “belki gidebilirim” diyenler yüzde 62,6 ile başı çekerken, kesinlikle gitmeyeceğini söyleyenler ise yüzde 26,4.

Eve – işe yakın AVM tercih ediliyor

“Sürekli gittiğim bir AVM var, çoğunlukla buradan alışveriş yapıyorum.” diyenler yüzde 61,7’lik bir kesimken, “Sürekli gittiğim bir AVM yok, değişik AVM’lerden alışveriş yapıyorum.” diyenler yüzde 38,2 oranında. Sürekli aynı AVM’ye gidenlere “Sizi sürekli aynı AVM’ye gitmeye teşvik eden ana unsur nedir?” diye sorulduğunda ise, katılımcıların yüzde 42,5’i “evine ya da işine yakın olması”nı gerekçe gösteriyor. Bunu yüzde 21,7 ile sunulan “atmosfer”, yüzde 17,7 ile “arananların kolay bulunabilmesi” takip ediyor.

Kadınlar çoğunlukla her gün AVM’de

Tüketicilerin AVM’leri ziyaret sıklığı yapılan ankette şöyle tespit ediliyor: Kadınların yüzde 88,2’si hemen hemen her gün, erkeklerin yüzde 57,5’i haftada bir kez AVM’ye gidiyor. Buna karşın “Aşağıdakilerden hangisinden alışveriş yapmak sizin için daha cazip?” sorusuna verilen yanıtlarda yüzde 36 ile “çarşı” başı çekerken, yüzde 24,6 ile “AVM” ikinci sırada geliyor. “Pazar” yüzde 18,6, “İnternet” yüzde 14,3, “market” yüzde 6,5 oranında tercih ediliyor. AVM’yi ilk tercihi olarak belirtenlere sorulan “AVM’lerden alışveriş yapmayı cazip kılan en önemli ilk üç unsur hangileri?” sorusuna verilen yanıtlarda ise; yüzde 30,8 ile kampanyalar-çekilişler, yüzde 19,1 ile ürün çeşitliliği, yüzde 15,4 ile hizmet kalitesi öne çıkıyor.

AVM’lerin olumsuz yanları da var

Katılımcıların yüzde 78,2’sinin “AVM’lerin olumsuz yanları da var.” dediği ankete göre, tüketicilerin AVM’lerin olumsuz yanlarına ilişkin görüşleri şöyle: Yüzde 31,55 ile şehri betonlaştırması, yüzde 25,4 ile kapalı ortamda kalmaya teşvik etmesi, yüzde 22,4 ile yalnızca belirli markaların yer alması, yüzde 8,95 ile hizmet kalitesinin kötü olması, yüzde 7,2 ile tüm AVM’lerin birbirine benzer, tektip ve sıradan olması, yüzde 2,9 ile pahalı olması, yüzde 1,2 ile açılış / kapanış


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe