Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Psikologlar Cep’te! Psikolojik desteğe ulaşmak için online olmanız yeterli

Koronavirüs salgını, artan geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı derken psikolojimiz ne kadar bozuldu, öyle değil mi? Eskiden psikoloğa başvurmak...

Psikologlar Cep’te! Psikolojik desteğe ulaşmak için online olmanız yeterli

Koronavirüs salgını, artan geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı derken psikolojimiz ne kadar bozuldu, öyle değil mi? Eskiden psikoloğa başvurmak pek hoş karşılanmazdı. Hatta psikologların “deli doktoru” olarak anıldığı günleri hatırlayan birçok insan var. Y kuşağı belki pek hatırlamaz. Z kuşağı ise çok farklı bir dünyada yaşıyor. İnternete bağlı bir telefon veya diğer araçlar sayesinde terapi hizmetlerinden yararlanmak artık çok basit bir iş haline geldi. 

Neler Yaşamadık ki Pandemide! 


Aradan 2 yıl geçmiş olsa da birçok şeyi dün gibi hatırlıyoruz. 2020’ye başlarken çok az insan ta Çin’deki virüsün tüm dünyaya yayılacağına ihtimal veriyordu. Ocak ayında gelişmeleri tedirginlik içinde izledik. Şubat ayında kaygılarımız arttı. Mart ayına geldiğimizde ise bir anda hayatımıza yeni kavramlar girdi. Sokağa çıkma kısıtlaması, tam kapanma, uzaktan çalışma, sosyal izolasyon derken psikolojimiz bir anda fena şekilde bozuldu. 

Masa başı işlerde çalışanlar bu süreçte bi’tık daha avantajlıydı. Notebooklarını yanlarına alıp eve kapandılar. Uzaktan çalışmanın yarattığı sorunları bir şekilde çözmeye çalıştılar. Yok VPN’si, yok Zoom’u, yok bilmemnesi derken sürece bir şekilde uyum sağlamaya çalıştılar. Yine de psikolojik açıdan birçok sorun yaşadılar. Evden çalışma imkanı olmayanlar ise dışarda geçirdikleri sürelerde büyük tedirginlikler yaşadı. 

Evlere kapanma hem ebeveynlerin hem de çocukların psikolojisini fena halde dumura uğrattı. Okuldan ve akranlarından uzak kalan çocuklar tüm gün evin içinde çok bunaldı. Ebeveynler onları mutlu etmek adına ellerine cep telefonu ve tabletleri tutuşturdu. Oysa oyun için harcadıkları süre uzadıkça oyun bağımlılığı riskleri arttı. 

İşte o günlerde gündeme gelen bir kavram var. Meraklısı bu kavramı çok iyi biliyor. Hatta bu hizmeti etkin şekilde kullanıyor. Bu kavram, online psikolog kavramıdır. 

Psikologlar Cep’e Girdi! 


Pandemi döneminde hayat her şeye rağmen devam etti. Fakat pandemiye bağlı olarak yaşanan gelişmeler birçok insanda psikolojik destek ihtiyacını artırdı. Ancak hiç kimsenin kapı kapı dolaşıp psikolog arayacak vakti de yoktu, böyle bir imkanı da. Bu soruna çözüm için online psikolog platformları devreye girdi. 

Online psikolog olur mu diye kafanızda soru işareti oluşmasın. Daha önce de birçok psikolojik destek hizmeti zaten online kanalları kullanıyordu. Pandemide şiddeti artan ve hızla yayılan psikolojik sorunlara çözüm için pek çok insan arama motorları üzerinden online psikologlara ulaşmaya çalıştı. Psikologlar cep’e girmişti ya, artık zaman ve mekan engeli kalktı. O günlerde pek çok insan, aradığı psikolojik desteği online psikolog hizmetlerinde buldu. 

Online Psikologum Nerede? 


Başta belirttik, yaşı biraz büyük olanlar arasında psikologlara pek hoş gözle bakmayanların oranı yüksek. Anksiyete ve depresyon gibi ağır sorunlar hariç birçok insan psikoloğa başvurma konusunda önyargılı. Peki online psikologlar için durum böyle mi? Hayır, değil. İhtiyaç duyduğunuz her an sorunlarınızı özgürce konuşup rahatlama sağlayacağınız, çözüm yollarını birlikte geliştireceğiniz online psikoloğunuz, sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle görüşüp sohbet edemediğiniz samimi bir arkadaşınızdan farksız. 

Bu alanda hizmet veren birçok platforma arama motorları üzerinden ulaşabilirsiniz. Bunlardan hangisine başvuracağına karar veremeyenler için Tappy online terapi platformu iyi bir seçim olabilir. Bu platformun en önemli avantajı, çok geniş bir yelpazede psikolojik destek taleplerini karşılaması. Aynı platform üzerinden örneğin hem oyun bağımlılığı, hem travma ve yas terapisi, hem de yeme bozukluğu terapi desteği almanız mümkün. 

Herkese fiziksel ve psikolojik bakımdan sağlıklı günler diliyoruz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |