Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Hızlı Teslimat Kedi Maması Çeşitleri

İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de çeşitli mamalar bulunmaktadır. Her kedi her mamayı yiyemez. Bunun yanında her mamada bulunan besin değer...

Hızlı Teslimat Kedi Maması Çeşitleri
İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de çeşitli mamalar bulunmaktadır. Her kedi her mamayı yiyemez. Bunun yanında her mamada bulunan besin değeri ve vitaminleri farklıdır. Bundan dolayı kediniz için uygun olan kedi mamasını tercih etmeniz gerekir. Kedi maması çeşitleri oldukça geniş bir kategoride yer alır. Bu da kedi sahiplerinin mama tercihinde zorlanmalarına neden olmaktadır. Kedi maması tercih ederken tüm markalar hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir.

Kedinin yaş aralıklarına göre farklı mamalar üretilmektedir. Üretilen bu mamalardan en çok tercih edileni ise sebzeli, ciğerli, balıklı ve tavukludur. Ayrıca yurt dışında üretilen vegan ve vejeteryan kedi mamalarını bulmanız mümkündür. 

Hayatınızda kedi besliyorsanız kedi mamaları arasından seçim yapmanız gerekir. Piyasada pek çok kedi maması bulmanız mümkündür. Bundan dolayı tercih yaparken gerekli araştırmaları yapmanız gerekir. Patili dostlarınız için mama tercih yaparken kedinizin kilosuna, fiziksel özelliklerine göre ve yaşına göre tercih etmeniz oldukça önemlidir.

Kedi Maması Çeşitleri

Kuru kedi maması; kuru kedi mamaları genellikle kedinizi beslemek için karşınıza çıkabilecek en uygun besindir. Ancak kuru mamanın kedilere sunduğu en temel zorluk ise pek lezzetli olmayışıdır. Sürekli olarak kuru mama ile beslenen bir kedinin bir süre sonra kuru mamaya yüz çevirmesi kaçınılmaz olur. Çoğu kedi kuru mamayı ancak acıktığında zorunluluk halinde tüketmektedir. 

Kuru mamanın bir diğer özelliği ise beslenme açısından yetersiz olmasıdır. Fakat tercih edilen doğru marka ve içeriğe göre bu durum değişebilir. Günümüzde üretimi gerçekleşen kuru kedi mamaların gerekli olan vitaminler ve mineraller barındırdığı bilinmektedir. 

Yarı kuru kedi mamaları; bu mama çeşidi hemen hemen görünüş açısından kuru mama görünümüne sahiptir. Çiğnenmesi durumunda kıtır kıtır olmaktan uzaktır. Daha yumuşak bir özelliğe sahip olan yarı kuru kedi mamaları, kedinizin sağlığı açısından pek uygun olmadığından veterinerler tarafından tercih edilmez. Bunun sebebi ise üretim aşamasında mamaya çeşitli katkı maddelerinin eklenmesidir. Bundan dolayı besin değeri düşer ve kalite özelliğini kaybeder. Yarı kuru kedi mamaları fazlaca tercih edilmemesinden dolayı artık üreticiler onu piyasaya sunmamaktadır.
 
Yaş kedi maması; kediler bu mamayı oldukça çok sever. Yemesi ve sindirmesi oldukça kolaydır. Ayrıca yaş mama tüketen kediler su ihtiyaçlarının büyük bir kısmını da gidermiş olur. Konserve gıda olmasından dolayı büyük çoğunluğu sudan oluşmaktadır. Lezzeti ise kediniz için oldukça iştah açıcı olmasından tartışmaya bile sunulmaz. Yaş mayayı sürekli olarak evinizin bir köşesinde barındırmanız pek doğru değildir. Bunun sebebi ise kediniz kendisini kontrol edemez ve sürekli yaş mama tüketme ihtiyacı duyar. Bunun sonucunda kendi midesine zarar verir ve sürekli olarak kilo almaya başlar. 

Piyasada oldukça kaliteli yaş kedi mamasını bulmanız mümkündür. Yaş mama satın alırken dikkat etmeniz gereken üzerinde bulunan içerik tablosunu okumanız oldukça önemlidir. Paketin üzerinde ton balığı kedi maması yazısı varsa ürününüzün %95 oranında ton balığı içerdiği anlaşılmaktadır. Kedinizin ihtiyaç duyduğu besin kaynaklarını eksiksiz bir şekilde alması oldukça önemlidir. Aynı zamanda kedinizin besinsel ihtiyaçlarının yaşı arttıkça ve zaman ilerledikçe değiştiğini de unutmamanız gerekir. Kediniz için gerekli besin ihtiyacını oluşturmak için veterinerden yardım alabilirsiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |