Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Sağlığınızı Kışa Hazırlamak İçin Yapılması Gereken 7 Madde

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte kışa hazırlıklar da başladı. Bu hazırlıklar arasında yeni kışlık kıyafetler, kışlık yiyecek ve konserv...

Sağlığınızı Kışa Hazırlamak İçin Yapılması Gereken 7 Madde

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte kışa hazırlıklar da başladı. Bu hazırlıklar arasında yeni kışlık kıyafetler, kışlık yiyecek ve konserve hazırlama gibi şeyler yer alıyor. Bunlardan bir tanesi de vücudunuzu kışa hazırlamak için yapacaklarınızdır. Peki, bunlar nelerdir? Şimdi gelin kış aylarında direnci yüksek bir vücuda sahip olmak için yapmanız gerekenleri hep birlikte inceleyelim.
 
Her Gün meyve ve Sebze Tüketin

Mevsim geçişlerinde en sık karşılaşılan hastalıklar arasında bağışıklık sistemi hastalıkları yer alıyor. Bu nedenler bağışıklık sistemi hastalıklarına yakalanmamak için her gün meyve ve sebze tüketilmesi şart. Günde 3 meyve ve 2 porsiyon sebze tüketimi ile bağışıklık sisteminizi koruyabilirsiniz. Ancak meyve suyu ya da meyve nektarı yerine doğrudan meyveyi tüketmelisiniz.

Bol Su Tüketin

Sağlıklı bir vücut için olmazsa olmazlar arasında bol su tüketimi yer alıyor. Sıcaklık azaldıkça nem oranı düşüyor ve hava kuruyor. Bu nedenle vücutta susuz kalıyor. Dolayısıyla yaz boyunca nemli olmaya alışan burun kanallarında kuruluk ve tahriş meydana gelmektedir. Soğuk kış aylarında sinüsleri korumak için bol bol su tüketmelisiniz.
 
Sağlığınızı Kışa Hazırlamak İçin Yapılması Gereken 7 Madde

Sağlıklı Beslenin

Sağlıklı beslenme, sağlıklı bir vücuda sahip olmak için en önemli kriterdir. Bu nedenle sarımsak, soğan gibi antibiyotik içeriği yüksek gıdaları beslenme listenize eklemelisiniz. Bunun yanı sıra kefir ve yoğurt probiyotik içeren gıdalar olduğu için üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Daha güçlü bir bağışıklık sistemi için bol vitamin ve mineral almalısınız.

Mevsiminde kurutulmuş meyveler ile tropikal kuru meyve salataları yaparak yulaf ile tüketebilirsiniz.

Yeterli Uyku

Uyku, sağlıklı bir bedenin en etkili unsurudur. Stres ile baş etmek ve dirençli kalabilmek için uykunuzu iyi almalısınız.

Spor

Sağlıklı bir beden dendiğinde spordan bahsetmemek olmaz. Evde uygulayabileceğiniz basit egzersizler ile dahi sağlıklı bir bedene sahip olabilirsiniz. Bu sayede kış aylarında da direnç sahibi olabilirsiniz.

Gıda Takviyesi

Kış aylarında sağlıklı bir vücut için gıda takviyesi alabilirsiniz. Bu doğrultuda Mürver çiçeği, C vitamini, çinko gibi gıda takviyeleri size iyi gelecektir. Bunun yanında şifalı bitkilerin sırlar ile dolu dünyasına da kapı açarak, sağlıklı yaşamı destekleyici şekilde beslenebilirsiniz

Kişisel Hijyen

Kişisel hijyen, dikkat etmeniz gereken en önemli husustur. Birçok mikrop ellerinizde birikir. Ellerinizi bol bol yıkayarak bu mikropların vücudunuza girmesini önleyebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |