Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Anne adaylarının dikkatine!.. Hamilelikte diş tedavisi

Uzman Diş Hekimi Zehra FIRTINA EKİNCİOĞLU ile hamilelerde yapılabilecek diş tedavileri ile ilgili konuştuk. Hamilelikte diş tedavileri oldu...

Anne adaylarının dikkatine!.. Hamilelikte diş tedavisi
Uzman Diş Hekimi Zehra FIRTINA EKİNCİOĞLU ile hamilelerde yapılabilecek diş tedavileri ile ilgili konuştuk. Hamilelikte diş tedavileri oldukça önemlidir çünkü hamilelik sırasında diş eti hastalıkları ve diş çürükleri daha sık görülebilir. Bu nedenle, hamile kadınlar diş sağlığına özel bir önem vermeli ve diş hekimine düzenli olarak gitmelidir. Uzman Diş Hekimi Zehra FIRTINA EKİNCİOĞLU hamileliğin herhangi bir aşamasında diş tedavisi gerektiğinde, diş hekiminize durumunuzu açıkça anlatmanız önemlidir, diyor. Diş hekiminiz, size en uygun tedavi yöntemini önererek bebeğinizi riske atmadan diş sorunlarınızı çözmenize yardımcı olabilir.

Uzman Diş Hekimi Zehra FIRTINA EKİNCİOĞLU hamile kadınlar için güvenli olan diş tedavilerini sıralıyor.

Diş temizliği: Diş hekimi, diş taşı ve plakları temizlemek için özel bir alet kullanarak dişleri temizler. Bu işlem, diş eti hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.

Dolgu: Diş çürükleri tedavi edilmediği takdirde dişte ağrı, hassasiyet ve enfeksiyonlara neden olabilir. Hamile kadınlar için güvenli olan dolguların kullanımı, diş çürüklerini tedavi etmek için yaygın bir yöntemdir.

Kanal tedavisi: Dişin kök kanallarına ulaşarak enfekte dokuyu çıkarmak için yapılan bir işlemdir. Bu tedavi, dişteki enfeksiyonun ilerlemesini önlemek için önemlidir.

Diş çekimi: Bazı durumlarda diş çekimi gerekebilir. Hamile kadınlar için genellikle güvenli olan bu işlem, ağrıya ve enfeksiyonlara neden olan dişlere bu işlem uygulanır.

HAMİLELİKTE DİŞ TEDAVİLERİNDE ANTİBİYOTİK KULLANIMI NASIL OLMALI?

Uzman Diş Hekimi Zehra FIRTINA EKİNCİOĞLU hamilelikte diş tedavilerinde antibiyotik kullanımı, sadece doktorunuzun önerisiyle yapılmalıdır, diyor. Antibiyotikler, hamile kadınlar için güvenli olmayabilir ve doğmamış bebeğe zarar verebilirler. Hamile kişiyi takip eden doktor ve diş Hekimi arasında konsülte ederek reçete edilebilir.

Anne adaylarının dikkatine!.. Hamilelikte diş tedavisi

PEKİ KAÇINCI AYLARDA DİŞ TEDAVİSİ YAPTIRABİLİRİM?

Uzman Diş Hekimi Zehra FIRTINA EKİNCİOĞLU hamilelikte diş tedavisi yapılması mümkündür, ancak tedavinin hangi aylarda yapılacağına dair bazı öneriler vardır, diyor.  Genellikle, hamileliğin ikinci trimesterinde (4-6 aylar) diş tedavisi yapılması önerilir. Bu dönemde, bebeğin organları tamamen oluşmuş ve büyümesi hızlandığı için diş tedavisi için uygun bir zamandır.

Hamileliğin ilk (ilk 3 ay) ve son trimesterlerinde (son 3 ay) diş tedavisi yapmak daha riskli olduğuna değinen Uzman Diş Hekimi Zehra FIRTINA EKİNCİOĞLU ,ancak acil bir durumda gerektiği takdirde yapılabilir, diyor. Uzman Diş Hekimi Zehra FIRTINA EKİNCİOĞLU hamile kadınlar diş tedavisi yaptırmadan önce, doktorlarıyla konuşarak tedavinin güvenliği konusunda tavsiye almalıdır, diyor. Ayrıca, diş tedavisi sırasında radyasyona maruz kalmamak için diş röntgenleri çektirmemek ya da gerekli önlemler alınarak çekilmesi gerektiğini belirtiyor. 


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |