Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Podoloji nedir ve ayak sağlığında nelere dikkat edilmelidir?

Podoloji Uzmanı Yeşim Korkut'dan Podoloji nedir ve  ayak sağlığında nelere dikkat edilmelidir? konusunda detaylı bilgiler aldık.  Podolo...

Podoloji nedir ve  ayak sağlığında nelere dikkat edilmelidir?

Podoloji Uzmanı Yeşim Korkut'dan Podoloji nedir ve  ayak sağlığında nelere dikkat edilmelidir? konusunda detaylı bilgiler aldık. 

Podoloji nedir?

Podoloji ayak sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenen bir bilim dalıdır sağlıklı ayakta koruyucu ve önleyici ayak hastalıkları üzerinde ise koruyucu tedavi yöntemleri ile hizmet sunan bir bilim alanıdır. günümüzde toplum bilincinin artması ve önem değeri kazanması ile kişilerin yaşam sağlık ve hareket konforu üzerinde çok önemli bir yeri vardır.

Podolog kimdir?

Podolog ayak sağlığı ve hastalıkları üzerine üniversitelerin ilgili bölümlerinden eğitim almış kişilerdir. iyileştirici koruyucu ve önleyici olarak ayak ve tırnak hastalıkları üzerinde çalışan sağlık çalışanıdır erken teşhis ve doğru tedavi alanında uzmanlaşan podologlar multidisipliner yaklaşımı benimseyerek bir çok hekimle işbirliği içinde çalışmalarına devam etmektedir. endokrinoloji kardiyoloji dermatoloji kadın hastalıkları pediatri dahiliye Üroloji ortopedi gibi alanlar en çok işbirliği içinde çalıştıkları bölümlerden bir kaçıdır.

Ayak sağlığı nedir?

Ayak sağlığı sağlıklı bir ayağın tüm gün rahatça hareket edebilme konforunu sunan yaşam kalitesini yüksek ölçüde iyileştiren önemli bir etkendir. sağlıklı ayakların ayak bileğinden başlayarak parmak ve tırnaklara kadar tüm kemikler yumuşak doku cilt yapısının sorunsuz ağrısız bir şekilde olması gerekmektedir. sağlık ayaktan başlar sözüyle atalarımız ayak sağlığını sürekli vurgulamışlardır ayak sağlığı genetik ya da sonradan oluşan problemler ile en çok önümüze gelmektedir. kullanılan ilaçlar, kronik hastalıklar, yanlış ayakkabı kullanımı, yanlış çorap kullanımı, yanlış yapılan ayak bakım işlemleri ayaklarda bir çok soruna sebep olmaktadır ayakta oluşan bir çok problem sadece alt ekstremite değil üst ekstremite de de problemlere yol açmaktadır Postür bozukluğu bunlardan en sık karşılaşılanıdır ayak problemleri genel vücut sağlığımız açısından büyük bir öneme sahiptir bize Ciddi bilgiler vermektedir. ayaklarınız da sorun yok ise iki ayda bir sorun var ise ayda bir podolojik muayene ile çözüm bulunabilir oluşacak problemlerin önüne geçebilirsiniz.

Ayak sağlığında dikkat edilmesi gerekenler?

Sağlıklı ayakta düzenli bakım ve kontrol şarttır evde ayak bakımı yaparken ayaklar ılık suyla yıkanmalı, tırnaklar çok kısa olmadan düz bir şekilde kesilmelidir, bilinçsiz bir şekilde ponzalama yapılmamalıdır, islak ayaklar kurutulmalı ve parmak araları iyice kurulanmalıdır, ayaklara uygun olan ayak bakım ürünleri ile nemlendirilmelidir nemlendirme sırasında parmak aralarında kesinlikle nemlendirici uygulanmamalıdır ayak bakımından sonra Pamuklu çoraplar ya da gümüş çorap ile ayaklar birkaç saat korunmalıdır ayak rahatsızlığı olan kişiler özellikle diyabet hastaları günlük ayaklarını kontrol etmelidirler ayaklarda cilt üzerinde herhangi bir problem olup olmadığına detaylıca bakmalıdırlar bir problem ile karşılaştıkları taktirde ilgili hekim ile yada bir podolog ile mutlaka görüşmelidirler.

Daha fazla bilgi için sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz:


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |