Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Uzun Ömürlü Lamine Termal Etiket Ve Kullanım Alanları

Termal etiketi bilmiyorum ve ya görmedim diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Herkesin mutlaka karşısına çıkmış olan lamine termal etiket gö...

Uzun Ömürlü Lamine Termal Etiket Ve Kullanım Alanları

Termal etiketi bilmiyorum ve ya görmedim diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Herkesin mutlaka karşısına çıkmış olan lamine termal etiket gözünüze aslında çok aşina gelecek. Yazımızın sonunda lamine etiket hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenmiş olacaksınız. 
 
LAMİNE ETİKET KULLANIM ÖMRÜ NE KADARDIR? LAMİNE ETİKET NASIL YAPILIR? 
 
Termal etiket bugün birçok iş kolunda kullanılan bir etiket türüdür. Yüzeyinde herhangi bir koruma bulunmayan bu etiketin yapılışı kâğıdın üstüne termal lamine yöntemi ile olmaktadır. Bu ürün alkol gibi ışık ve ısı gibi faktörlere karşı dayanma özelliği göstermez. Bu ürün bu şekilde durumlara maruz kaldığında kararma tepkisi gösterecektir. Termal etiket hızlı bir şekilde tüketilerek kullanılmalıdır çünkü kullanım ömrü kısadır.
 
Termal etiketin ömrü kısa olmasına rağmen tercih edilmesinin başlıca sebebi maliyet düşüklüğü. Bu etiket ısı yöntemi ile üretildiği için ribon bir baskı gerektirmeden üretimi yapılır. Bu sayede bu etiketin ömrü kısa olmasına rağmen maliyeti son derece düşük olmaktadır. 
 
Lamine termal etiket ısı yolu ile üretilir ve ribon baskısız yapılır. Maliyeti diğer etiket türlerine göre daha düşük olması ve daha kullanışlı olması tercih oranlarını arttırmaktadır. Barkod yazıcılar ile kullanılır bu etiket türleri. Lazer yazıcılar ile kullanımının tercih edilmesi çok anlam ifade etmiyor. Yapışkan olarak üretilir ve kolayca çıkarılıp istenilen yere yapıştırılabilir. Bu sayede kullanışlı ve kolay şekilde kullanılabilir. 
 
Uzun Ömürlü Lamine Termal Etiket Ve Kullanım Alanları

Termal etiketler genellikle 3 ay ya da 6 ay gibi bir süre dayanıklılık gösterir. Nemin bulunduğu ya da sıcak ortamlarda dayanamayarak kararır. Lamine termal etiketler ise 6 ay ile 9 ay arasında dayanıklılık gösterir. Lamine termal etiket ömrü biraz daha uzun olduğundan dolayı daha fazla tercih edilmektedir. Hem kullanışlı hem de uzun ömürlü olması lamine termal etiketlerin daha fazla tercih edilmesini sağlar. 
 
Lamine etiket ve termal etiketlerin kullanım alanları geniştir. Kargo firmaları genellikle termal ya da lamine termal etiketleri tercih etmektedir. Yine kamu ve özel hastanelerde bu etiket çeşidi daha fazla tercih edilmektedir. Hastaların bilgileri, dosya ve işlem numaraları, TC kimlik numaraları ve isimleri ve sıra numarası yer alabilmektedir. Hastanelerde yine kan tahlili gibi işlemler içinde termal etiketler kullanılmaktadır. Marketlerde de raflara dikkat ederseniz ürünlerin fiyatlarının ve bilgilerinin yer aldığı etiketler termal etiket ve ya lamine termal etiketlerdir. Marketlerde bu etiket üzerinde barkod numarası, ürünün bilgisi, ürünün ismi ve ürün fiyatı dahil birçok bilgi yer almaktadır. 


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |