Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Gençleştiren makyaj hileleri

Yılların izlerine karşı savaşta en etkili silahlardan biri de "makyaj". Makyaj hileleriyle yaşınızdan çok daha genç görünebilirsin...

Yılların izlerine karşı savaşta en etkili silahlardan biri de "makyaj". Makyaj hileleriyle yaşınızdan çok daha genç görünebilirsiniz.

Bazı hilelerle yaşınızı olduğundan daha küçük göstermeniz mümkün. Bu konuda size önereceğimiz makyaj kandırmacaları çok işinize yarayacak. Birkaç dakika içerisinde daha genç görünmeye ne dersiniz?

İşte pratik makyaj hileleri: 

Doğru allık ile daha ince bir yüz 
Pembe ve kayısı tonlarındaki allıklar sizi daha enerjik ve dinç gösterir. Fakat allığınızı elmacık kemiklerinin altına sürmemeye dikkat edin. Çünkü çökük yanaklar sizi daha yaşlı gösterir. Genç görünmek için kendinizi elma yanaklı yapmalısınız. Tabi ki abartmadan! Allığı nereye sürmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, aynanın önüne geçin ve gülümseyin. Yanaklarınızın öne çıkan kısmına hafif darbelerle allığı sürün.

Kaşlarınızı öne çıkarın 
Sarışın veya kumralsanız kaş kalemi ile kaşlarınızın üzerinden geçin. Sonra kalemle boyadığınız yeri pamuklu çubuk yardımıyla hafifçe dağıtın. Son olarak kaşlarınızı fırçalayın. Eğer kaş fırçanız yoksa bunun için diş fırçası kullanabilirsiniz. Şeffaf rimellerde bu konuda çok işe yararlar. Kuru diş fırçasının üzerine sprey sıkın ve kaşlarınızı fırçalayın. Böylece belirgin kaşlar yüzünüzü daha ince gösterecek ve dikkatleri gözlerinize toplayacaktır.

Açık renkli farlar tercih edin 
Canlı renk farlar kullanmaktan kaçının. Örneğin fildişi, vanilya veya sütlü kahve gibi renkler tercih edebilirsiniz. Bu sayede kaşlarınız daha kalkık ve gözleriniz daha büyük görünecektir. Kahverengi farı göz kapağınızın dış köşesine sürdükten sonra aplikatör ile farı içe doğru yayın ve yukarıya doğru dağıtın. Kaşlarınızın altına ise sadece açık renkli bir far kullanın. Ayrıca kahverengi far göz kenarlarınızda bulunan şişlikleri, hatta gözaltı torbalarınızı kamufle eder. Çünkü koyu renklerin kullanıldığı alanlar daha az göze çarpar.

Dudak kalemi şart 
Yaş ilerledikçe dudaklar incelir ve kenarlarında ince çizgiler belirmeye başlar. Yaşlılığı belli eden böyle bir görüntüden kurtulmak için ilk yapmanız gereken dudak kalemi ile dudaklarınızın kenarlarına çerçeve çizmeniz. Böylelikle rujunuzun taşmasını da engellemiş olursunuz. Dudak kaleminde tercih edeceğiniz renkler pembe veya turuncu tonlarında olmalı. Genç bir görüntü için önce dudaklarınıza pudra sürün. Bu rujun ömrünü uzatacaktır. Sonra rujunuzu ve en son da parlatıcınızı sürün.

Gıdınızı kamufle edin 
Çenenizin sivri ucuna parlak pudra sürün. Böylece çenenizi öne çıkarırsınız ve gıdınız ikinci planda kalır. Aynı şekilde eğer çeneniz çok içeride kalıyorsa, çenenizin altına bir ton koyu pudra sürerek o bölgenin çökük görünmesini sağlarsınız. Böylece çeneniz biraz daha ön plana çıkmış olur. Yüzünüzün kalan kısmına ise ten renginize uygun makyaj yapın.

Kakül çok iyi kapatır! 
Eğer alnınızda kırışıklıklar belirginleştiyse, biraz perçemin hiç sakıncası olmaz. Kakül hem sizi daha genç gösterir, hem de kırışıklıkları gizler.

Fondöten seçimi 
Piyasaya yeni çıkan fondötenlerin bir çoğunda lifting özelliği bulunuyor. Bu tip fondötenlerin yüzü sıkılaştırma özelliği olduğundan, cildiniz daha derli toplu görünecektir.

Renkli göz kalemini unutun 
Göz altlarınızda ve göz çevrenizde kırışıklıklar çok belirginleştiyse, yeşil ve mor gibi canlı renkteki göz kalemini alt kirpik diplerinize uygulamayın. Bu tarz dikkat çekici renkler, ilgiyi o tarafa daha çok çeker.

Toz pudra çizgileri vurgular 
Genç ciltler daha nemli olduğu için toz pudrayla çok iyi uyum sağlarlar. Fakat cildinizde ilk kırışıklıklar belirmeye başladıysa ve kuru bir cildiniz varsa toz pudra kullanmayın. Çünkü cildiniz pudrayı yüzeyinde bırakır ve pudranın toz yapısı kırışıklıkları daha çok vurgular. En iyisi nem veren renkli nemlendiriciler kullanmak.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe