Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Marka tutkusu bir hastalık mı?

Televizyon dizilerinde, kliplerde, magazin dergilerinde gördüğümüz ayakkabıları, çantaları, aksesuarları istiyoruz. Peki markalara muhta...

Televizyon dizilerinde, kliplerde, magazin dergilerinde gördüğümüz ayakkabıları, çantaları, aksesuarları istiyoruz.

Peki markalara muhtaç mıyız? Neden bu ürünleri bu kadar çok istiyoruz, markalar bize ne ifade ediyor?

Victoria Beckham’ın Louboutin ayakkabılarına sahip olmak, Halle Berry’nin Dsquares Aviator gözlüklerini takmak ya da Jessica Alba’nın kolundan eksik etmediği Escada Sports çantasıyla gezmek istiyoruz... Dizi kahramanlarının şatafatlı yaşam tarzı, bilboard’lardaki ürünlerin çekiciliği, çeşitli blog ve internet sitelerinde methiyeler düzülen markaların cazibesi merakımızı tetikleyebiliyor. Zira sürüden ayrılmamak ve herkes gibi olma arzusu da belli başlı markalarla flört etmeyi gerekli kılabiliyor bazen. Markalarla beraber sunulan güzellik, ün ve cazibe gibi olumlu özellikler ise onları daha da vazgeçilmez yapıyor gözümüzde.

Marka tutkunu gençler

Her insanda var olabilen marka merakının bağımlılığa dönüşmesi; kimlik arayışında olan, kendilerini çevreye kabul ettirmeye çalışan gençlerde daha sık ortaya çıkabiliyor. Öyle ki; bir Gucci fanatiği olan Courtney Love’ı, alışveriş tutkusuyla nam salan Paris Hilton’u ya da Dior’dan vazgeçemeyen Ashley Olsen’ı ve daha birçok ünlüyü rol modeli alan gençler onlar gibi olmak için can atabiliyorlar. Ayrıca dışlanmamak da çok önemli onlar için.

Hürriyet İnsan Kaynakları Gazetesi’nin üniversite gençliği üzerinde yaptığı marka giyinme merakıyla ilgili araştırma, özellikle özel üniversitelerin podyuma dönüştüğünü gözler önüne seriyor. Araştırmaya göre, gençler modaya ayak uydurarak statü kazanacaklarını düşünüyorlar. İyi yerlerde yemek yemek, pahalı cep telefonları ya da arabalar kullanmak da onlar için son derece önemli.

Ucuza marka giyilir mi?

Son yıllarda Türkiye’nin bir marka cennetine dönüştüğünü, ekonomik krize rağmen lüks tüketimin artış gösterdiğini gözlemliyoruz. Bunun altında; yeni zenginlerin ortaya çıkması, ailelerinin finansal desteğiyle yaşayan ve dış görünüşe çok önem veren genç bir neslin yetişmesi, moda sektörünün gelişmesi ve taksit gibi çeşitli ödeme kolaylıklarıyla ünlü markaların daha geniş kitlelere hitap edebilmesi yatıyor.

Sadece gençler değil, çoğunluk özellikle de biz kadınlar seviyoruz markaların takipçisi olmayı. Moda dergilerini satır satır okuyor, indirimler, özel promosyon günleri ve taksitli satışlar sayesinde ekonomik gücümüzü aşan ürünleri satın alabiliyoruz. Harvey Nichols’ın her ayın 15’inde uyguladığı kampanya sayesinde Hollywood ünlülerinin giydiği ünlü markalara sahip olabilmek artık hayal değil. Eskiden heyecanla yaz ya da kış indirimlerini bekleyip, normal sezonda istediğimiz ürünleri alamazken, günümüzde özel günler ve hafta sonu indirimleri sayesinde bütçemizi altüst etmeden marka ürünlere sahip olabiliyoruz.

Outletler ve alışveriş siteleri marka satın almanın cazip adresleri

Yabancı ve yerli markaları yüzde 80’lere varan indirimlerle bulabileceğimiz outlet’ler ve yurt dışında ürün sipariş edilebilen internet siteleri de son derece ekonomik alışveriş seçenekleri sunuyor. www.ebay.com’dan açık artırma yoluyla alışveriş yapmak çok revaçta. Ünlü tasarımcıların eski sezondan kalma kıyafetlerini uygun fiyata www.theoutnet.com’da bulabilir, www.net-a-porter.com ve www.shop.nordstrom gibi sitelerde lüks markaların indirimleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Maksat marka giyinmek olduğuna göre, kiralık çanta servisi veren www.luxinabox.com’dan istediğiniz çantayı kiralamak da fena bir fikir değil.

Moda geçici, stil kalıcıdır!

Trendleri takip ederken, sınırları aşmamaya özen göstermek gerekiyor. Ünlü Fransız modacı Yves Saint Laurent’ın dediği gibi, "Moda geçici, stil kalıcıdır!". Marka tutkumuzun kör ettiği gözlerle bize yakışmayan kıyafetleri salt marka diye satın almanın; etrafımızdakilerin göz zevkini bozabileceğini ve zerafetten uzak görüntüler yaratabileceğini unutmamaya çalışın.

* Pahalı ürünlerden vazgeçmiyor. Moda ikonu Victoria Beckham çantada Hermes ve Fendi’yi beğeniyor. Ünlü şarkıcı cilt bakımında ise La Prairie’yi tercih ediyor.

* Jennifer Love Hewitt, Leighton Meester, Zoe Saldana ve Lindsay Lohan gibi ünlü isimler Louis Vuitton çantalarıyla boy göstermekten zevk alıyorlar.

* 7’den 70’e aynı tutku! Tom Cruise ve Katie Holmes çifti kızları Suri’ye 2.500 Dolar’lık Christian Louboutin bir ayakkabı alarak magazin gündemini epey meşgul ettiler.

* Marka tutkusu tam gaz! Ünlü pop yıldızı Rihanna, Balenciaga, Fendi, Givenchy, Balmain, Vivienne Westwood ve Christian Louboutin markalarından asla vazgeçemiyor. Mischa Barton ve Jessica Biel, Christian Louboutin marka ayakkabı kullanıyorlar.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |