Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Tahmini doğum tarihi nasıl hesaplanır?

Hamilelik sürecini yaşamış ve bebek sahibi olmuş kadınlar çok daha iyi bilirler; bebek beklemek ve hamilelik dönemini yaşamak, bir kadın iç...

Hamilelik sürecini yaşamış ve bebek sahibi olmuş kadınlar çok daha iyi bilirler; bebek beklemek ve hamilelik dönemini yaşamak, bir kadın için oldukça heyecanlı bir süreçtir. Anne adayı hamileliği boyunca geçireceği her haftada bebekte ve kendisinde yaşanacak farklı değişimlerin neler olacağını merak eder ve bu değişimleri takip etmek ister. Bebeğini kucağına alacağı günü de iple çeker.

Anne adayları hamile olduklarını öğrendikleri andan itibaren hem karnındaki bebekleri hem de kendi sağlıkları için oldukça titiz davranır. Yaklaşık 40 hafta boyunca sürecek bu benzersiz dönem hakkında tüm gelişmeleri bilmek bu süreci bilinçli ve sağlıklı bir şekilde tamamlamak açısından önemli. Gebelik süresince yaşanan gelişmeleri takip edebilmek adına, gebelikte hafta hesaplama yöntemi kullanılarak bu süre boyunca olabilecek gelişmeler takip edebilir. Yapılan hafta hafta gebelik hesaplama işlemi sonucunda, kaçıncı haftada olunduğu rahatlıkla hesaplanabiliyor.

Bebeğinizin gelişimi ve ihtiyaçları hamilelik sürecini takip eden doktor tarafından hafta hesabına göre tespit edilir. Bu nedenle hamileliğin hafta hafta hesaplanması, hamilelik ayı hesaplamalarına göre daha doğru bir durumdur.

Doğumun ne zaman tahmini olarak gerçekleşeceğini de hesaplayabilmek mümkün.
Doktorların da uyguladığı hesaplama yönteminde son adet döneminin ilk gününü bilmek yeterli. Doğumların bu hesaplama ile birebir uyuşması beklenmez, 1 hafta erken ya da geç gerçekleşebilir. Ancak toplamda 40 hafta olan süre 42 haftayı geçmemelidir. Adet dönemi sonrasında döllenmiş yumurta hücresinin yumurtalıklardan ne zaman bırakıldığı tam olarak hesaplanamayacağından, son adet dönemi aynı zamanda hamileliğin ilk haftası olarak hesaplanmakta.

Doğumun, hamilelik sürecinde gerçekleşen biyolojik etkiler sebebiyle, gebelik takvimine göre geç ya da erken gerçekleşebilir. Doğumun ne zaman tahmini olarak gerçekleşeceğini hesaplayabilmek adına şu yöntem kullanılabilir.

Son adet döneminin ilk günü (SAT) + 7 gün – 3 ay = Sonuç +1 yıl = Doğumun olacağı muhtemel tarih.

Anne adayları hamilelik sürecini takip etmek ve hamileliğin hangi ayında olunduğunu daha net anlayabilmek, hafta hafta gebelik hesaplama yapabilmek için https://ilkadimlarim.com sitesini ziyaret edip gebelik hesaplama aracını temin ederek kullanılabilir. Annelik yolculuğunda ihtiyaç duyulabilecek bilgilerin yer aldığı ilkadimlarim.com, hamilelik sırası ve sonrasında yaşanacak tüm fiziksel ve psikolojik gelişmelerin yanı sıra bebek beslenmesi, pratik tarifler, bebeğin gelişimi ile ilgili merak edilen konulara yer veriyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe