Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

En önemlisi tam motivasyon!

Diyette motivasyonun en yüksek olduğu dönem ilk haftadır. Diyete başlarken kişiye, ilerleyen haftalarda karşılaşacağı güçlükler anlat...

Diyette motivasyonun en yüksek olduğu dönem ilk haftadır.

Diyete başlarken kişiye, ilerleyen haftalarda karşılaşacağı güçlükler anlatılmazsa, motivasyonu azalır ve diyet yarım kalabilir...

Diyette ilk hafta, su kaybı ve metabolizmanın düşük kaloriye, yeni beslenme biçimine hızlı cevabı yüzünden iyi kilo verilir. İlk haftaki 2-4 kilo kayıp; yaş, egzersiz seviyesi ve vücut  ağırlığına göre değişir.

Beslenme programı hazırlanmadan önce bireyin normal yeme düzeni, tüketilen besinler ve bunların miktarları, yemeklerin pişirilme şekilleri, yeme saatleri gibi birçok detaya dikkat edilmeli.

Daha sonra günlük kaloriden  800-1.000 kalori eksiltilerek  yeni beslenme listesi oluşturulur. Her gün bin kalori eksik beslenmek, bir haftada yedi bin kalori eksik beslenmek anlamına gelir ve kişi 1 kg. yağ kaybeder. Ancak suyu az içen bir birey ilk hafta iyi su içerse ve günlük diyetinde ara öğün sistemine yeni başladıysa, spor yokken yürüyüş de eklediyse verdiği ilk hafta kilosu 2-4 kg. kadar olabilir. Bu yüz güldürücü sonuç, sonraki haftalar için risktir. Bireye her hafta bu şekilde kilo vermesinin mümkün olmadığı hatta sağlıksız olduğu çok iyi anlatılmalıdır. Aksi takdirde ilerleyen haftalarda kendini başarısız hissedecektir.

3 - 4 hafta sonra metabolizma yavaşlarVücudumuz hayatta kalmak üzere programlanmıştır. Kesilen bir dokunun iyileşmesi, virüslerle savaş, sıcak havada ter miktarının artıp hararetin düşürülmesi gibi her gün yaşadığımız ufak deneyimlerde beden,  uyum içinde hareket eder. Bu uyum içindeki makineye her gün iki bin 500 kalori veriyorken birden kaloriyi bin 500’e indirmek, vücudun tüm sistemlerde tasarruf etmesi ve metabolizmayı     yavaşlatması anlamına gelir.

Çok düşük kalorili diyetler uzun süreli önerilmez. Bin kalorinin altındaki diyetleri, uygulamamak gerekir. Çok düşük enerjiyle hayatta kalmaya kendini programlayan vücuda daha sonra normal insanlar gibi iki bin 500    kalori vermek, hızlı kilo alımına sebep olur. Bu yüzden kilo verme ve daha sonraki kilo koruma programının tamamında uygulanacak beslenme tipinin kalori, karbonhidrat, protein ve yağ oranları beslenme uzmanı tarafından yönetilmelidir.

Koruma dönemi programları
Diyete başlarken hedefiniz sadece kilo vermek olursa, beyniniz bu programa göre hareket edip kilo verdikten sonra yeniden yemek yemeye döner. Böylece verdiğiniz hızla hatta verdiğinizden çok daha hızlı şekilde kilolarınız geri gelir. Amacınızı yeni bir yaşam biçimi diye belirlerseniz ve beyninize “Ben artık böyle yaşayacağım” gibi komutlar verirseniz yeni yaşam biçimine geçmeniz daha kolay olur. Koruma programlarında kendi bedeninizin ihtiyacı olan tüm besin gruplarını öğrenirsiniz. Kilo verme sürecinde öğrendiklerinizle birlikte yasaksız olarak her şeyi yemeyi ama besinler arasındaki dengelemeyi anlarsınız. Bu formülü artık hiç düşünmeden otomatik davranış biçimi haline getirdiğinizde yeniden kilo almazsınız.

Yeni yaşam biçimine geçişYeni alışkanlıklara geçmek her zaman kolay olmayabilir. Kendinizi suçlamayın, sabırlı olmaya çalışın. Başardığınız diğer davranış değişikliklerini hatırlayın. Hava her gün güneşli değil bazen yağmur yağıyor, bazen de kar ama her sabah yeniden güneş doğuyor. Ufak olumsuzlukları genelleştirmeyin, küçük adımlarla hedefe gitmek en doğrusudur. Bunun için yazmaya başlamak en etkili yoldur, her gün hem yediklerinizi hem duygularınızı yazabilirsiniz. Böylece hangi duygu durumunda bedeniniz hangi besinleri seçiyor anlayabilirsiniz. Bu size kriz oluşmadan önce önlem alma fırsatı verir. Bedeninizi dinlemeye çalışın.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe