Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Evlenmeden sormanız gereken 10 soru

Evlenmeyi düşünüyorsanız bu habere bir göz atmanızda fayda var. Evlenmeden önce konuşulması gereken bazı konular hakkında konuşulmadığı za...

Evlenmeyi düşünüyorsanız bu habere bir göz atmanızda fayda var.

Evlenmeden önce konuşulması gereken bazı konular hakkında konuşulmadığı zaman ciddi sorunlar yaşanabiliyor.

Kimi zaman bu sorunlar evliliğin bitmesine bile yol açabiliyor. Bu nedenle bazıları önemsiz görünen, fakat daha sonra sorun yaratabilen bu meseleleri önceden konuşarak daha sonra ortaya çıkabilecek sorunları önceden ortadan kaldırabilirsiniz. Evlenmeyi düşünüyorsanız bir göz atmanızda fayda var.

İşte evlenmeden önce sormanız gereken sorular:

1. Çocuk sahibi olmak istiyor musun?

Çocuk sahibi olmak önemli ve şahsi bir karardır. Evlenmek üzere olduğunuz insan çocuk sahibi olmayı düşünmüyor olabilir ve siz aslında çılgınlar gibi çocuk sahibi olmak istiyorsunuzdur veya durum bunun tam tersidir. Çocuk meselesi son derece önemlidir ve çiftler evlenmeden önce birbirlerinin bu konuda ne düşündüğünü bilmelidir. Zira daha sonra yaşanacak sıkıntı ve üzüntüler evliliğinizin bitmesine yol açabilir ya da çok mutsuz olmanıza neden olabilir. Önceden konuşup bir karar verin.

2. Para konusunu konuşabiliyor muyuz?

Mesele paranızı nasıl yöneteceğiniz değil, sakin ve pratik bir şekilde parayla ilgili konuşup konuşamayacağınız. Nasıl, ne kadar, nereye harcadığınız ya da biriktirdiğiniz evlenmeden önce bir sorunsa, konuşulmadığı takdirde evlendikten sonra daha büyük bir sorun haline gelebilir.

3. Seks hakkında konuşabiliyor muyuz?

Sıra insanın cinsel libidosuna geldiğinde geleceği tahmin etmenin bir yolu yok. Fakat eğer zaten bir cinsel hayatınız varsa bazı konuları halletmeden evlenmeyin. Seksin sıklığı, arzu, tercihler, fanteziler, mastürbasyon, pornografi, beklentiler... gibi konuları önceden konuşmak evliliğinizin sağlığı için son derece önemli.

4. Birbirimizin aileleriyle ne kadar zaman geçireceğiz?

Evlenmek hem gelin hem de damat açısından aynı zamanda yeni bir aileye girmek demektir. Hem gelin hem damak kendi ailesiyle daha fazla zaman geçirmek isteyebilir ya da eşinin ailesiyle fazla görüşmek istemeyebilir. Aile ziyaretlerini, telefon konuşmalarını, misafirlikleri önceden konuşmak ileride ciddi sorunlar yaşamanın önüne geçer.

5. Tuvaleti sen de temizleyecek misin?

Bu soru genellikle erkeklere sorulacak türden bir soru. Size verilen cevap, "hayır", "niye temizlemeliyim ki?" ya da "Bu senin işin değil mi?" ise birkaç seçeneğiniz var: 1- temizlik için birini tutarsınız, 2- Ev işlerinin yüzde 90'ını yapmayı kabul edersiniz, 3- Ev işlerinin ortak bir şekilde yapılmasının önemi konusunda tartışırsınız ve onu ikna etmeye çalışırsınız. Bunlardan hiçbir işe yaramazsa evliliğinizi erteleyip biraz daha düşünmenizde yarar olabilir.

6. İzin günlerini nasıl geçirmek istersin?

Bu aslında önemsiz gibi görünebilen bir konu olsa da aslında büyük sorun haline gelebiliyor. Her izin gününüzü birlikte bir şeyler yaparak geçirmek zorunda değilsiniz, ama genel olarak izin günleri birlikte geçer. Siz gezip tozmak isterken o evden çıkmamak isterse ya da arkadaşlarınızla bir araya gelmek istemezse veya sürekli arkadaşlarını eve çağırırsa... Bu ve bunun gibi çok sayıda durum sorun yaratabilir. Ortak noktalarınızın, ilgi alanlarınızın, paylaştığınız ya da bir arada yapabildiğiniz hobilerinizin olması çok önemli. Mesela siz parkta bisiklet sürerken o bir bankta kitap okuyabiliyorsa sorun çözülmüş demektir.

7. Ne sıklıkta içki içersin?

Bu soruya sigara kullanımı da eklenebilir. Bu eşinizin potansiyel bir bağımlılık durumu olup olmadığı konusunda bilgi edinmeniçi sağlar. Bunu öğrenip üzerine düşünerek çok daha sağlıklı bir karar verebilirsiniz.

8. Hiç birine vurdun mu?

Bu da genel olarak erkeklere yöneltilecek bir soru. Müstakbel eşinizin öfkesini kontrol edememe ve şiddete başvurma gibi sorunları olup olmadığını öğrenmelisiniz. Eğer sorunun gerçek cevabı öğrenmenizi sağlayamayacağını düşünüyorsanız, onu deneyin. Kasıtlı olarak kızdırıp öfkesini kontrol edip edemediğine bakın. Eğer edemiyorsa bu evlilikten yol yakınken vazgeçin. Asla 'onu kurtarabileceğinizi' düşünmeyin.

 9. Sadakatin önemli olduğunu düşünüyor musun?

Bazı çiftler açık evlilik yaşamayı ya da eş paylaşımını normal karşılayabilir. Ama bunlar istisnadır. Genelde çiftler tek eşliliği tercih ediyor. Müstakbel eşinizin aldatmanın ne olduğu ya da olmadığı konusunda sizden farklı görüşleri varsa bu konuyu halletmeden evlenmeyin. Onu çok sevdiğiniz için gerçek düşüncenizi saklamayın ya da onu değiştirebileceğinizi düşünmeyin.

10. Sence 30 ya da 40 yıl içinde ne yapıyor olacağız?

Müstakbel eşiniz bu soruyu cevaplayamıyor ya da cevaplamıyorsa, evlilikten uzun vadeli beklentilerinize dair bir konuşma yapmanızın tam sırası demektir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe