Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Burun farkıyla gelen tarz

Burun estetiği, günümüzde sadece burundaki yapısal bazı sorunların düzeltilmesi için değil, aynı zamanda kusursuz bir dış görünüşe ve bu say...

Burun estetiği, günümüzde sadece burundaki yapısal bazı sorunların düzeltilmesi için değil, aynı zamanda kusursuz bir dış görünüşe ve bu sayede sosyal hayatta yeni bir tarza sahip olabilmek için de yaptırılıyor.

Nefes almadaki işlevi dolayısıyla kişinin en hayati organlarından birisi olan burun, aynı zamanda kişinin dış görünümündeki en önemli faktörlerden birisidir. Burunlarında doğuştan ya da sonradan gelişen bazı durumlar nedeniyle orantısızlık olan kişiler, sosyal yaşantılarında ve psikolojilerinde önemli yer tutan bu eksikliği gidermek amacıyla estetik operasyonlara başvuruyor.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özerk Demiralp, dış görünüşünde kusursuzluk ve toplumda bu yönleriyle ön planda olmak isteyen kişilerin burun estetiğine yoğun olarak başvurduklarını belirterek, "Genellikle genç ve orta yaş grubuna ait bu kişiler, mükemmeliyetçi bir düşünceyle, hayatlarına yeni bir tarz katmak için bize başvuruyorlar." dedi.

Sanatsal değerlendirme yapılmalı

Burun estetiğinin diğer ameliyatlardan farklı olduğunu ve özellikle burnu kusursuz dış görünüşün önemli bir parçası olarak gören insanların önemli bir çoğunluğu oluşturduğunu kaydeden Op. Dr. Özerk Demiralp şunları söyledi: "Burun estetiği yakın zamana dek sadece burundaki şekil bozukluklarını düzeltmek için yapılan cerrahi bir işlemdi. İnsanlar kusurlarını düzelttirmek için operasyona başvuruyor. Öte yandan, burunlarının görüntüsünden memnun olmayarak yüz yapısına daha uygun burun isteyen ve sosyal yaşantılarında dış görünüşün önemini kavrayarak bu şekilde yaşam süren kişiler için de estetik çözümler sunuyoruz.

Ekibimizle birlikte üç boyutlu sanatsal bir değerlendirme ile yeni bir tasarım oluşturuyoruz. Bunu yaparken de nefes alma problemi de olan hastalara gereken düzeltmeyi yapmak için büyük bir hassasiyetle yaklaşıyor ve her kişiye özgü yeni bir planlama ve analiz yapıyoruz."

"Güzel bir burun insnaları her zaman mutlu etmiyor"

Plastik cerrahi'de ''Hasta seçiminin'' yıllardır tartışma konusu olduğunun altını çizen Op. Dr. Özerk Demiralp, bunun yanı sıra insanların beklentilerinin de önemli olduğuna değinerek şöyle devam etti: "Güzel bir burun insanları her zaman mutlu etmiyor. Onların beklentilerini, isteklerini dinlemek ve bunları cerrah olarak kendi önerilerinizle birleştirmek ameliyatın başarısını arttırıyor.

Kişinin psikolojik olarak bu ameliyata uygunluğunun değerlendirilmesi ve bu ameliyatın kişinin hayatını değil, burun görünümünü değiştireceği konusunda kişiyle doktorun hemfikirde olması oldukça önemli. Yüz hatlarınıza uygun olmayan bir burnunuz, daha önceden geçirilmiş bir operasyona bağlı şekil bozukluğunuz veya nefes alma probleminiz varsa ve 18 yaşınızı tamamlamışsanız bu ameliyatı olabilirsiniz."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe