Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Güzellik adına yaptığın hatalar

Herkes güzel olmak istiyor, bunun için yoğun çabalar sarf ediyor. Peki o zaman neden bu kadar çok hata yapıyor ve güzel olmaya çalışırken ke...

Herkes güzel olmak istiyor, bunun için yoğun çabalar sarf ediyor. Peki o zaman neden bu kadar çok hata yapıyor ve güzel olmaya çalışırken kendimize zarar veriyoruz!!!

►Kötü alışkanlıklar: Makyajla uyumak 
Neden kötü: Makyaj yüzde çok uzun süre kalır ve özellikle de gece makyajla uyunursa, bu yüzün uzun bir süre havasız kalmasına neden olur. Kirpiklerde kalan rimel kirpiğin iyice kuruyup, dökülmesine yol açar. Göz üzerinde ve altında uzun süre kalan far ve göz kalemleri, göz kanlanmasına ve mikrobik bir ortam doğmasına yol açar. 
Ne yapmalı: Yanında her zaman göz ve yüz makyajını temizlemeye yardımcı mendiller ya da losyonlar bulundur. 

►Kötü alışkanlıklar: Makyaj malzemelerine parmaklarla dokunmak
Neden kötü: Tüm makyaj malzemelerinin içeriğinde bakteri üremesini engelleyici malzemeler bulunur. Ama zamanla bu malzemeler etkilerini yitirirler. Eğer makyaj ürünlerini parmağın yardımıyla alıyor ve yüzüne uyguluyorsan, yüzünde de o esnada akne ya da başka sorunlar varsa, yüzünden aldığın mikrobu makyaj malzemene bulaştırmış oluyorsun. Diğer kullanımlarda da tabiiki bu transfer tekrarlanıyor.
Ne yapmalı: 
1. Rengi, kokusu değişen her türlü ürünü mutlaka at. 
2. Maskaranı 3 ile 6 ayarasında değiştir. Kapatıcı ve fondötenleri ise bir seneden fazla kullanma.
3. Mümkün olduğunca ürünlere parmaklarınla dokunma, pamuk ya da fırçalardan yararlan.
4. Her uygulamada mutlaka yeni ya da çok temiz bir makyaj süngeri kullan. 

►Kötü alışkanlıklar: Kuruyan dudakları yolmak
Neden kötü: Kuruyan dudaklar çatlamayapar ya da dudağın derisi kalkar. Eğer sende bu kalkan derileri koparıyorsan, kanamalara ve de zamanla derinin kendini yenileme özelliğini kaybetmesine yol açarsın. Yapılan bir araştırma da kanıtlıyor ki; dudak yeme alışkanlığına sahip kızlar hayatları boyunca 2 ile4 kilo arasında dudak parlatıcısı yiyorlar. 
Ne yapmalı:
1. Günde en az 8 bardak su tüket. 
2. Çantanda, çalışma masanda, banyonda mutlaka dudak koruyucu bulundur. Aklına geldikçe dudaklarına sür ki hem nemlensinler, hem de korunsunlar.
3. Vitamin B yönünden zengin besinler tüket. Bu sayede çatlamalardan kurtulmuş olursun.

►Kötü alışkanlıklar: Tırnak yemek
Neden kötü: Uzun, bakımlı, sağlıklı bir görünüme sahip tırnaklar yerine kim ister ki kısa, yenmiş, mikrop yuvası gibi görünen tırnakları olsun!!! Ayrıca tırnak kenarlarında kalkan etleri veya şeytan tırnaklarını yersen kanama ve yaralar oluşabilir. 
Ne yapmalı: 
1. Düzenli olarak manikür yaptırmayı dene ya da oje sür ki tırnaklarını yemek istediğinde güzel, bakımlı görüntü seni durdursun.
2. Tırnak yeme alışkanlığından insanları vazgeçirmek için üretilen acı ojeler tam sana göre. O tadı hissetmemek için emin ol tırnaklarını yemeyeceksin. 
3. Takma tırnak kullanabilirsin. Bu sırada altta kalan asıl tırnağın uzar ve sen takma tırnağı yiyemeyeceğiniçin yavaş yavaş bu alışkanlıktan kurtulursun. 

►Kötü alışkanlıklar: Sahte bronzluğu abartmak
Neden kötü: Sürekli olarak solaryuma giden bir kişinin teniyle doğal yollarla bronzlaşmış bir ten arasındaki fark tabii ki çok büyüktür. Doğal rengini korumaya çalışman tavsiyemizdir. Yazın rahatlıkla güneş ışınlarıyla rengine renk katabilirsin. Ama yaz, kış kapkara gezmenin hiçbir çekici yanı da yoktur. Derinin gördüğü zarar da cabasıdır! 
Ne yapmalı: Tenin daha canlı daha parlak görünsün istiyorsan, bunun tek yolu bronz olmak değildir tabii ki. O güzelim simli vücut losyonlarından kullanarak da sağlıklı bir görünüme, ışıl ışıl bir tene sahip olabilirsin. 

►Kötü alışkanlıklar: Saçlarla oynamak
Neden kötü: Saçlar ne kadar çok ellenirlerse, o oranda kirlenir ve yıpranırlar. Ayrıca bu tip alışkanlıklar kişinin kendine olan güvensizliğini de açığa çıkarır.
Ne yapmalı: Öncelikle bir arkadaşına seni gözlemlemesini söyle, gerçekten ellerin sürekli saçlarında mı dolaşıyorsun acaba? Eğer öyleyse at kuyruğu yapmayı dene ya da topuz yap ki sık sık elin saçına gidemesin. 

►Kötü alışkanlıklar: Sivilceleri koparmak
Neden kötü: Sivilceyle oynamak ya da sivilceyi koparmak, sivilcelerin çoğalması ya da iz bırakmasıyla sonuçlanır. 
Ne yapmalı:
1. Cildini her zaman temiz tut ve de ellerini bakteri yaymamak için sıksık yıka.
2. Sivilcelerini aynada incelemeye alacaksan da bunu parmaklarına hijyenik mendil sararak yap. 
3. Patlatmaya çalışırken mendile sarılı iki parmağının arasına aldığın sivilcen, birkaç denemeyle patlamıyorsa, henüz kıvama gelmemiş demektir.

►Kötü alışkanlıklar: Klasik makyaj ürünlerini kullanmak
Neden kötü: Kullanmaktan kaçtığın ya da denemeye cesaret edemediğin onlarca rengi bir düşün. Gittiğin her yerde, girdiğin her ortamda aynı renklerin kullanıldığı bir makyaj ne kadar cazip olabilir ki!!!
Ne yapmalı: 
1. Güzellik merkezlerine ya da kozmetik ürünler satan büyük mağazalara danışmalısın.Bu sayede güzellik uzmanlarının tavsiyesini alabilirsin.
2. Kullanmaya alışık olduğun ürünler yerine alışık olmadıklarını dene. Ayna karşısında denemeler yap.
3. Magazin dergilerini, gazeteleri karıştır. Bak bakalım insanlar neler yapıyorlar.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe