Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Satılık Ev Kimden Satın Alınır?

Satılık ev satın almanın farklı yolları vardır. Sizin yapmanız gereken şey öncelikle evi kimden satın almak istediğinize karar vermektir. Bu...

Satılık ev satın almanın farklı yolları vardır. Sizin yapmanız gereken şey öncelikle evi kimden satın almak istediğinize karar vermektir. Bunun için ise önünüzde iki seçenek varıdır. Bu iki seçeneğin de olumlu yönleri ile olumsuz yönleri vardır. Bu nedenle evi kimden satın alacağınıza karar verirken hangisinin daha iyi olduğu sizin tercihlerinize bağlıdır.

Emlakçıdan satılık ev satın almak oldukça basit bir işlemdir. Siz emlakçıya nasıl bir ev istediğinizi söylersiniz o da elindeki satılık evler arasından size uygun olanları size göster ve karar vermenizi bekler. Ancak eğer bir emlakçıyla çalışmaya karar verirseniz size uygun olduğunu düşündüğü tüm evleri emlakçıyla gezmeniz gerekir. Bu nedenle ev satın alırken bir emlakçıyla çalışmaya karar verirseniz eğer yorucu bir süreç sizi bekliyor demektir. Evi sahibinden satın almaya karar verdiğiniz takdirde satılık ev ilanlarını kendiniz bulmanız gerekir. Sahibinden satılık ev ilanlarını bulmak için birçok farklı mecra vardır. Bu nedenle ilanları ararken fazla zorlanmayacaksınızdır. Satın alacağınız evi bulduğunuzda tüm resmi işlemler kendinizin yapması gerekir. Bu nedenle evi bulduktan sonra ki süreç sizin için yorucu olabilir.

Tapunun Ve Satış Sözleşmesinin Önemi


Ev satın almaya karar verdiyseniz eğer dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunların başında satın almak istediğiniz evin tapusu hakkında bilgi edinmek geliyor. Satın alacağınız evin kesinlikle tabusu olmalıdır ve sizin tabu sahibi ile görüşmeniz gerekir. Eğer tapusu olmayan bir ev satın alırsanız hiçbir dayanağınız olmaz. Bu nedenle kesinlikle tabusu olmayan bir ev satın almamanız gerekir. Ev satın alırken dikkat etmeniz gereken diğer önemli konu ise satış sözleşmesidir. Satış sözleşmesinde satın alacağınız evin doğru bir şekilde belirtilmesi gerekir. Özellikle satış sözleşmesinde yazan mahalle, sokak, parsel ve ada gibi bilgilerin kesinlikle doğru olması gerekir.

Aksi takdirde satış sözleşmesini imzaladıktan sonra sorun yaşayabilirsiniz. Satış sözleşmesi ile dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise satış sözleşmesini noter huzurunda imzalanmasıdır. Eğer satış sözleşmesi noter huzurunda imzalanmazsa yasal bir geçerliliği yoktur. Bu nedenle satış sözleşmesini noter huzurunda imzalamaya özen göstermeniz gerekir. Eğer bunlara dikkat ederek ev satın alırsanız evi satın aldıktan sonra da hiçbir sorun yaşamazsınız. Ev satın alırken her şeyin kanunlara uygun yapılması oldukça önemlidir ancak bu sayede sorunsuz bir satın alış yaşanabilir. İster emlakçıdan alın evi ister sahibinden yeter ki yasala uygun hareket edin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |