Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Tam Sinüs İnverter Nedir, Nerede Kullanılır?

İnverter panellerinin kullanım amacı şebeke frekanslarının bozulmasına sebep olan etkenleri, motor, mekanik aksamlarındaki hataları en aza i...

İnverter panellerinin kullanım amacı şebeke frekanslarının bozulmasına sebep olan etkenleri, motor, mekanik aksamlarındaki hataları en aza indirmek için kullanılır. Motor ve mekanik aksam bakımlarının maliyetini düşürmekte ve kullanılan motorların ömrünü uzatmaktadır.  Enerji tasarrufu sağlaması ve şebekeden çekilen enerji azaltmasını da amaçlar arasına ekleyebiliriz.

Yumuşak yol verme özelliği ile kalkış ve duruş esnasında oluşan mekanik darbeleri önleyerek sistemin arızaya uğramasının önüne geçmektedir. İnverter bir dönüşüm aracıdır. Şebekeden alacağınız enerjiyi birçok hassa cihazlarda kolay bir çalışma imkanı sunan bu teknolojidir. Kolay bir enerji seçeneği olan bu sistemin çevre dostu ve insan sağlına da yan etkisi bulunmamaktadır. Solar inverter enerjiyi az tüketmekle beraber güvenlik konusunda da oldukça başarılıdır. Herhangi bir şebeke elektriği olmadığı zaman bu sistemden yararlanabilirsiniz. Birçok firma bu sistemi kullanarak elektrik ihtiyacını kendi gidermektedir.

Dünya üzerinde çok yaygın bir alana sahip olması da, ilerleyen zamanlarda geliştirileceği anlamına gelmektedir. Sinüs inverter ise güneş panellerinde kullanılan bir tam sinüs inverter çeşididir. Kullanıldığı alanlar ise evler, bazı beyaz eşyalar ve güneş panelleri diye sınıflandırabiliriz.  Bu sitemlerde üretilen elektrik yüküne bağlı olarak inverter kapasitesi de değişmektedir.

İnverter Fiyatları

Tam sinüs inverter fiyatları tamamen kullanım alanına ve kapasitesine göre değişmektedir. Kaliteli bir inverter ve yüksek kapasiteli olan modellerin fiyatları ortalama 1500 Türk Lirasıdır. Ekonomik ve kapasitesi düşük olanların fiyatları ise 350 TL dir. Kullanım amacına göre çeşitli inverterler bulunmaktadır. Örneğin 300w sinüs inverter fiyatı ortalama 250 Türk Lirasıdır. Kendine gelen elektriği düzenleyen bir araç olduğu için bu işi sağlıklı yapması adına birbirinden farklı türlerde bulunabilir. Bazı tam sinüs inverter akıllı cihazlar olarak geçtiği söylenebilir. Bu tip araçlar elektriği verimli olarak dönüştürebilir ve enerji kaybı yaşanmasını engelleyerek tasarruf sağlamaktadır. 

Çalışma Prensibi

Doğru akımı alternatif akıma çeviren elektriksel güce sahip bir çevirici gücü olarak adlandırılmaktadır. İnverter çıkışın da üretilen AC güç, kullanılan anahtarlara, cihazlara bağlı olarak herhangi bir gerilimde veya frekanslarda olabilir. Günümüz de yarı iletkenler yardımı ile yapılmış hareketli parçalara sahip olmamakla beraber bilgisayarlarda kullanılann ufak güçteki açma veya kapatma gibi anahtarlamalı güç kaynaklarından elektrik dağıtım hizmeti vermektedir.  DC gücünü kontrollü bir şekilde AC gücüne çevirmekte ve kullanım amacı bakımından büyük sistemler içinde tasarlanabilmektedir. Örneğin güneş panelleri, rüzgar türbini ve bataryalarda da bu sitemi görmek mümkündür. Özellikle  tam sinüs inverter çeşitlerinde çalışma prensibi aynı olmakla beraber maliyet bakımından daha tasarrufludur.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe