Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Yazın estetikte en çok o tercih ediliyor

Estetik ameliyatlar içinde en çok meme büyütme tercih ediliyor. Geçen yıl tüm dünyada 1.5 milyon civarında meme estetiği ameliyatı yapıldı. ...

Estetik ameliyatlar içinde en çok meme büyütme tercih ediliyor. Geçen yıl tüm dünyada 1.5 milyon civarında meme estetiği ameliyatı yapıldı.

Okan Üniversitesi Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Aydın Gözü merak edilenleri yanıtladı.

Meme estetiği için en iyi adaylar kimler?
Memelerinden hoşnutsuz olan kadınların oranı yüzde 70 civarındadır. Yapısal nedenlerle ya da kilo verme, gebelik sonrası gibi sebeplerle meme dokusu yetersiz veya asimetrik olabilir. Daha dolgun, çekici görünmek isteyen erişkimler meme büyütme ameliyatı için uygun adaylardır. İri sarkık memeler ise görünüm ve ağrılığa bağlı yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu konuda rahatsızlık duyan kadınlara meme küçültme /dikleştirme ameliyatı yapılır.

Erkeklere de yapılıyor mu?
Evet, günümüzde erkekler de meme estetiği talebi artıyor. Üç erkekten birinde görülen, yapısal ya da gelişimsel meme iriliği ameliyatla düzeltilebiliyor.

Meme estetiği sık tercih ediliyor mu?
Evet, tüm estetik ameliyatlar içinde meme büyütme ilk sırada. 2015 yılında dünyada 1.5 milyon civarında meme estetiği ameliyatı yapıldı. Ameliyatın bir önceki yıla göre artış oranı yüzde 10.4'tür.

Meme büyütme ameliyatlarında yenilik var mı?
Meme protezleri modern anlamda ilk kez 1962 yılında uygulandı. O tarihten beri silikon teknolojisi sürekli ilerliyor. Günümüzde 5'inci kuşak protezler kullanılıyor. İlk dönem uygulamalarda sık karşılaşan yırtılma, şekil bozukluğu, kapsül oluşumu gibi sorunlar en aza indi. Protezler çoğunlukla akışkan iç ve katı dış fizyolojik (su) içerenlerde vardır. Farklı firmalar tarafından farklı hacim ve yükseklikte, standart ya da anatomik (damla) şekillerde üretilir.

Protezin kas altına ya da üstüne yerleştirilmesinin önemi var mı?
Kas altına konduğunda daha doğal bir görüntü elde edilir. Ayrıca emzirme ve radyolojik görüntülemelerde sorun yaşanmaz. Protezler meme başı, altı ya da koltuk altından yerleştirilir.

Meme estetiğinde ameliyat dışında seçenek var mı?
Son yıllarda memenin yağ enjeksiyonları ile büyütülmesi gündeme geldi. Kişinin kendi dokusunun kullanılması, daha az cerrahi işlem gerektirmesi nedeniyle avantajlıdır. İstenen sonucu elde etmek için birden çok müdahale gerektirebilmesi, radyolojik görüntülemelerde sorun oluşturabilmesi ise dezavantajlarıdır. Kanser oluşumuna etkisi henüz bilinmiyor. Bazı özel durumlarda (tuberöz meme, emzirme sonrası atrofi vb.) protezlere ek yardımcı bir yöntem olarak ya da kanser meme onarımlarında yaygın olarak kullanılıyor. Fakat şunu özellikle belirtmek isterim: İlaç ya da sıvı enjeksiyonlarla meme büyütmek mümkün değildir, son derece sakıncalıdır.

Memenin büyüklüğünde nasıl karar veriliyor?
Kişinin istekleri, meme derisi-dokusunun özelliklerine, vücut ölçülerine göre karar verilir.

Protezleri değiştirmek gerekir mi?
Günümüzde üretilen protezler güvenlidir, değiştirilmeleri gerekmez. Protezin çevresi kapsül oluşumu gibi nadir durumlarda ise değiştirmek gerekebilir. Kapsül oluştuğunda protezi sıkar, bu durum memede sertleşmeye ve ağrıya neden olur.

Hamilelikte protezleri çıkarmak gerekir mi?
Vücuda yerleştirilen her türlü protezin çevresi, iyileşme döneminde kapsül adı verilen koruyucu bir doku tabakası ile kaplanır. Günümüz protezlerinin sızdırma olasılığı ise oldukça düşüktür. Bu nedenle özellikle, meme altı ya da koltuk altı girişli, kas altı plana yapılan uygulamalarda meme dokusu bütünlüğü korunduğu için süt kanalları etkilenmez.

Ameliyat öncesinde kontrollere gerek var mı?
Meme ameliyatlarından önce mamografi ya da ultrason yapılmasını öneririz.

Kimlere meme küçültme ameliyatı yapılır?
İri ve sarkık memeleri nedeniyle fiziksel ya da psikolojik sorun yaşayanlarda bu ameliyat yaşam kalitesini olumlu etkiler. Duruş bozukluğu bağlı sırt ve bel ağrıları olan, omuzlarındaki sütyen askı izlerinden rahatsızlık duyan, spor ve benzeri aktivitelerde kısıtlılık yaşayan kadınlar bu ameliyattan yarar görürüler. Ameliyat, meme başını besleyen ve duyusunu veren işlevsel yapısal korunarak yapılır. Sonrasında emzirme ve meme başı duyusu etkilenmez. Bu arada erkeklere yapılan küçültme ameliyatında liposuction (yağ aldırma) sık kullanılan bir yöntemdir. Ameliyatsız bir yöntem olan soğuk lipoliz de bu erkeklerin sorununa yardımcı olabilir.

Meme küçültme ameliyatı için yaş sınırı var mıdır?
Tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi 18 yaş üstü erişkinlere yapılır. Ancak bazı özel durumlarda daha erken yaşlarda yapılabilir.

Meme dikleştirme nedir?
Sarkık memelere uygulanan bir ameliyattır. Büyütme ameliyatı ile birlikte yapılabilir. İplerle yapılan ameliyatsız askılama yöntemlerinin kalıcılığı yoktur.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe