Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Şarküteri et ürünleri nasıl saklanmalı?

Pastırma ve sucuk… Orta Asya Türklerinden bu yana yüz yıllardır Türk mutfaklarının vazgeçilmez ikilisi. Lezzet sofralarından eksik olmayan b...

Pastırma ve sucuk… Orta Asya Türklerinden bu yana yüz yıllardır Türk mutfaklarının vazgeçilmez ikilisi. Lezzet sofralarından eksik olmayan bu iki şarküteri ürününü dolabınızda nasıl saklayacağınızı biliyor musunuz? 

Ağzını sıkıca kapatıp dolaba koyduğunuz sucuk, güzel muhafaza ettiğiniz halde küfleniyor mu? O zaman sucuk ve pastırma gibi şarküteri ürünlerinin nasıl saklanması gerektiğine dair ipuçlarımızı okumanızı öneririz.

Türk sofralarının geleneksel lezzetlerinden olan pastırma ve sucuk, sadece kahvaltıda değil gün içerisinde birçok yemeğin yanında ya da yemeğin içerisinde severek tüketilen bir besin. Sucuğun çıkış noktası ve tarihi tam olarak bilinmese de pastırmanın 1500 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Türk insanı ile bütünleşmiş bu iki lezzeti doğru muhafaza etmek de oldukça önemli. Polonez Genel Müdürü Andaç Günsoy, "Her iki ürünü de buzlukta muhafaza edebilirsiniz ancak market alışverişlerinde ürünün raf ömrüne ve ürün paketine dikkat ederek satın almalısınız" diye uyarıyor.

Sucuğu ağzı açık bir şekilde buzdolabında saklayın!

Sucuğu korumanın en güzel yöntemi; bir havlu kağıda sarıp dolaba koymak. Amaç burada sucuğun neminin kendi içerisinde sıkışmaması. Aslında bilinenin aksine buzdolabının içerisi kuru bir ortama sahip. Buzdolabı içinde poşete konulsa bile sucuğun ağzı açık olması gerekiyor. Aynı zamanda havlu kağıtla ürünün nemini her zaman almanız gerekiyor. Sucuğu bir poşete koyup saklarsanız içerisinde boncuk boncuk sular oluşur ve dolap koşullarından dolayı küf olur. Nem yüzünden ürün küflenir.

Eğer sucuğun kurumasını istemiyorsanız bir alternatif daha var: Tüketilen kadar ayırıp geri kalanını buzluğa atmak.

Pastırmayı da buzlukta saklayabilirsiniz

Pastırmanın oluşumu tam olarak 28 gün. Çiğ et ama olgunlaşıyor. Tuzunda kendi içerisinde pişiyor. Ürünün içerisinde bakteri oluşumunu engellemek için sıkı bir takip sisteminden geçmesi gerekiyor. Günsoy, ambalajsız ürünleri pek önermiyoruz sağlık açısından steril ortamlarda üretilmesi gerekiyor diyor; ''Etin içerisinde yararlı mikroorganizmalar kadar zararlı mikroorganizmalar da var. Aynı zamanda ürünü aldığınızda tadından ve gözle baktığınızda görüntüsünden de bir şey anlayamazsınız ama sonra ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Pastırma kuru bir ürün olduğundan ağzı kapalı bir şekilde rahatlıkla buzdolabında saklayabilirsiniz. Dilimlere bölerek kullanacağınız büyüklüklere ayırdıktan sonra buzlukta da saklanmasında hiçbir sakınca yok.''

Paketi balon gibi şişmiş ürünleri almayın

İyi hijyen şartlarında üretilmeyen vakumlu ürünler kendisini reyonda şişme yaparak gösterir. Sağlıklı koşullarda üretilmemiş ürünlerde et bakteri üremesi sonucu dışarıya gaz salgılıyor ve ürünün paketi balon gibi şişiyor. Paketi balon gibi şişmiş ürünleri almayın. Pakette bir şişkinlik yok ve düz ise tercih edebilirsiniz. Ürünün taze görüntüsüne, vakumun sıkılığına ve son tüketim tarihine bakılmalı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe