Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Vajinusmus Nedenleri Nelerdir?

Madalyon Klinik yetişkin bölümü hizmetleri dahilinde vajinusmus tedavisi için çözüm odaklı terapiler uygulanıyor. Profesyonel uzmanlar tara...

Madalyon Klinik yetişkin bölümü hizmetleri dahilinde vajinusmus tedavisi için çözüm odaklı terapiler uygulanıyor. Profesyonel uzmanlar tarafından uygulanan nitelikli sağlık hizmetleriyle, organik araştırmalar ve ideal terapi yöntemleri uygulanıyor.

Vajinusmus Nedir?

Vajinusmus, kadın cinsel organı ve cinselliğiyle alakalı bir sorundur. Fiziksel yansıması olan ve fakat psikolojik bir sorundur. Vajina giriş bölgesindeki kasların aşırı kasılması ve cinsel ilişki esnasında vajinanın kapanarak cinsel birleşmenin mümkün olmaması durumudur.

Baskı ve basın gibi faktörlerle kasılan vajina kasalarında aşırı ağrı, acı gibi etkiler görülür ve cinsel birleşme gerçekleşmez. Vajinusmus, doğrudan psikolojik faktörlerle oluşan bir sorundur.

Ancak terapilerle ve psikolojik tedavi yöntemleriyle tamamen geçirilebilir. Tıbbi çalışmalar dahilinde iğneler veya kas gevşetici çeşitli tekniklerle sorunun çözülebilir olması, sonraki süreçlerde de tekrar etmemesi ve kişinin sorunu tamamen geçirmesi için terapi yöntemleri uygulanır.

Vajinusmus Nedenleri Nelerdir?

Genellikle baskılı toplumlarda görülen vajinusmus, Türkiye’de özellikle kız çocuklarının daha sıkı ve baskıcı tavırlarda yetiştirilmeleri nedeniyle oluşabilen sorunlardır. Çocukluk yaşlardan itibaren, cinselliğin kötü/ yanlış/ ‘’günah’’ olduğu gibi farklı söylemlerle uzak tutulmaya çalışması, kız çocuklarının bu baskı ile yetişmesine ve yetişkinlik dönemlerinde de vajinusmus veya farklı psikolojik sorunlar yaşamasına neden olur.

Son yıllarda bir nebze daha bilinçli bir toplum anlayışı ile bu tür sorunlar çok fazla görülmemektedir. Kültürel etkiler, sosyal yaşam faktörleri, aile ve etnik yapılar gibi pek çok nedenden dolayı vajinusmus görülebilir.

Kadın cinselliği tabuları, vajinusmusun temel nedenleri arasındadır.

Vajinusmus Terapi Yöntemleri

Vajnusmus nedir, neden oluşur ve nasıl tedavi edilir gibi konular için uzman görüş ve terapi seçenekleri, Madalyon Klinik profesyonelliğiyle sunuluyor. Telefonla Terapi seçeneği ve Online Terapi hizmetleri sunan Madalyon Klinik Merkezi, vajinusmus terapi faaliyetleriyle Türkiye’nin her yerine hizmet sunuyor.

Öncelikle vajinusmus tespiti için fiziksel muayene yapılması sağlanır. Vajinal hastalıklar ve fizyolojik sorunlar olup olmadığı belirlendikten sonra, kadınlardaki isteksizlik durumuyla oluşan vajinusmusun nedeni, kaynağı analiz edilir.

Fobik reaksiyon olarak bilinen vajinusmus, sadece cinsel ilişki sırasında değil vajinaya yaklaşan herhangi bir nesne veya jinekolojik muayene sırasında bile gözlemlenebilir. Yapılan araştırmalarda kadınların; cinsel ilişki sırasında ağrı veya acı duyma korkuları, yırtılma korkuları veya cinsel birleşmede penisin içeride kalmasından dolayı duyulabilen çeşitli korkuların olabildiği belirlenmiştir.

Genellikle ilk cinsel birleşme esnasında vajinada hissedilen ağrı ve acı, vajinusmus oluşmasında etkilidir. Ancak ilk birleşmesi henüz gerçekleşmemiş kişilerde oluşan vajinusmus, bilinçaltı, psikolojik nedenler ve genellikle tabulardan kaynaklanan sorunlardır.

Madalyon Klinik Vajinusmus Terapileri

444 85 90 numaralı Madalyon Klinik çağrı merkeziyle, tüm terapi çeşitleri ve yöntemleriyle ilgili bilgi desteği sunuluyor. Telefonla Randevu veya Online randevu seçeneğinin yanı sıra Ankara Kavaklıdere merkezi ve İstanbul’da iki farklı şubeyle profesyonel hizmetler sunuluyor. Vajinusmus terapileri için; www.madalyonklinik.com web sitesini inceleyebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |