Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Vajinismus Tedavisi Mutlu Bir Cinselliğe Geçiş Sağlıyor

Kadınların cinsel yaşamlarında önemli problemlerden biri olan vajinismus tedavi edilmediğinde ya da bu sorun ile yüzleşilmediğinde kadınlar ...

Kadınların cinsel yaşamlarında önemli problemlerden biri olan vajinismus tedavi edilmediğinde ya da bu sorun ile yüzleşilmediğinde kadınlar cinsel hayattan daha da soğuyor. Hatta evlilik hayatı tamamen durağanlaşan ve bir süre sonra bitme noktasına gelen kadınlar bu problem nedeni ile çok büyük mutsuzluklara maruz kalabiliyorlar. Vajinismus tedavi edilebilen ve sonrasında daha sağlıklı ve daha mutlu bir cinsel hayat yaşama imkânı olan bir rahatsızlıktır. Her kadın bu sorunu alanında uzman hekimler yardımı ile kolayca atlatabilir ve evlilik hayatını kurtarma imkânı bulabilir. Ancak bu durumda kadınların utanç duymaması ve bu sorunu kendilerinde bir eksiklik olarak görmemeleri gerekiyor.

Vajinismus Neyden Kaynaklanıyor?

Vajinismus tedavisinde en önemli aşama hastalığın gerçek nedenlerinin bilinmesidir. Psikolojik ya da yapısal nedenlerden kaynaklanan bu rahatsızlık türünde kadınlar genelde psikolojik nedenlerden dolayı büyük problemler yaşıyor. Çocukluktan itibaren kafalara kazınan namus kavramı kızlık zarı ile ilişkilendirildiğinden zamanla kadınlarda bu sorun ortaya çıkmaya başlayabiliyor. Kızlık zarı, cinsellik ve ilk gece korkusu vajinismus problemi yaşayan kadınların beyninde önemli yer edinen olumsuz düşüncelerdir. Öncelikle bu sorunların kaynağına inilmesi ve kadınların bu sorunlarla yüzleşmesi gerekiyor.

Bir diğer psikolojik neden ise kadınların cinsel ilişki sırasında zorlanması ya da sert davranılmasıdır. Geçmişte yaşanan bir taciz ya da tecavüz durumu da kadınlara bu sorunun ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Psikolojik nedenler dışında yapısal problemlerde kadınların vajinismus problemine neden olabiliyor. Bu da genelde vajinal kanalda meydana gelen problemlerdir. Bazı ufak müdahaleler sonrasında bu sorunlar tamamen ortadan kaldırılabiliyor.

Vajinismus Çeşitleri Neler?

Vajinismus kişilere göre farklı şekillerde sınıflandırılıyor. Primer ve Sekonder vajinismus olarak adlandırılan bu hastalıkta Primer daha önce cinsel deneyimi hiç olmamış kızlarda ortaya çıkıyor. Bu sorun genelde psikolojik kaynaklı olabiliyor. Sekonder vajinismus ise evli olup normal cinsel yaşamı devam ederken herhangi bir travma durumunda ortaya çıkıyor. Genelde zor doğum, düşük yapmak, kürtaj olmak ya da zor geçen bir jinekolojik muayeneden kaynaklanabiliyor. Vajinismus tedavisi Ankara tedavi yöntemleri ile bu sorunların aşılması daha kolay hale geliyor.

Vajinismus Tedavi Edilebilir Mi?

Vajinismus tedavisi Ankara uzman doktorları ile %100 tedavi edilebilen bir cinsel problemdir. Bu süreçte hasta kendindeki bu rahatsızlığın farkında ise ve tedavi olarak normal bir cinsel yaşama kavuşmak istiyorsa bu problem kolay şekilde aşılabilmektedir. Mutlu evlilik ve yolunda giden bir hayat için kadınların bu problem karşısında utanç duymaması ve alanında uzman olan hekimlerden yardım alması gerekiyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |