Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Selülit oluşumunun önüne geçelim

Genelde kış aylarında, vücutlarımıza dikkat etmeyiz. Gönlümüzce yer, içer, kat kat giysilerle fazlalıklarımızı örttüğümüzü düşünürüz. Kış ay...

Selülit oluşumunun önüne geçelim

Genelde kış aylarında, vücutlarımıza dikkat etmeyiz. Gönlümüzce yer, içer, kat kat giysilerle fazlalıklarımızı örttüğümüzü düşünürüz. Kış aylarında fazla yiyecek tüketimimiz, iştahımızın açıklığından ileri gelir. Ve tabii içgüdüsel olarak vücudumuzu sıcak tutma isteğimizden… Hal böyle olunca tükettiğimiz yiyeceklerin kalitesi, besin değerleri düşük olabilir ve zararlı oluşumlara karşı savunmasız kalabiliriz.

Yaz ayları yaklaşırken bu durum, yağ hücrelerimizin artması ve selülit oluşumuyla kabusa dönebilir. Peki, selülit oluşumu sadece beslenmeye mı bağlı? Başka nedenleri yok mu? Selülit tam olarak nedir? İşte bunları doğrusuyla, yanlışıyla bilmek önemli…

Selülit nedir?

Selülit basit anlatımla ciltte portakal kabuğu görünümü yaratan bir sorunudur. Kadınlar için cilt bakımı kadar önemli olan selülit problemi özellikle vücudun kalça bölümünde yaygın olarak gözlenir. Tıbbi olarak selülit, bağ dokularının çevresindeki yağ hücrelerinin büyümesi sonucu oluşan bir sorundur. İp gibi gergin bağ dokuları etrafında uzanan yağ hücreleri, dışarıdan bakıldığında girintili çıkıntılı bir görüntü oluşturacak şekilde cilt tabakasına doğru büyürler. Gözle görülecek şekilde oluşan bu probleme selülit adı veriliyor.

Selülit neden oluşur? Neden selülitim var?

Bu konuda net bir şey söylemenin doğru olmamasıyla birlikte birçok olası neden var. Yazının başında da bahsettiğimiz gibi, dikkat etmeyerek tükettiğimiz yiyecekler, zararlı gıdalar vücudumuzda yağ olarak depolanmaya meyillidir. Vücudumuzun yağ oranı arttıkça fazla kilolarla birlikte selülit oluşumuna da davetiye çıkarıyor olabiliriz. Ancak nedeni tamamen sağlıksız beslenmeyle bağlantılı ve sınırlı değil. Sağlıklı beslenen ve spor yapan insanlarda da selülit oluşabilir. Bazen genetik faktörler, hormonal sorunlar, hareket eksikliği, sürekli oturmayla cilt yüzeyinde tahribat gibi nedenleri de bulunabilir. 

Selülit oluşumu nasıl engellenir?

Vücudumuza iyi bakmak istiyorsak her konuda temel faktörümüz sağlıklı ve dengeli beslenme olmalıdır. Sağlıksız beslenme sonucunda hücrelerimizin yaşlanma hızını arttırmak istemeyiz. Ancak selüliti önlemenin yolu sadece beslenmeden de geçmiyor. Bahsettiğimiz gibi genetik faktörler de dahil olmak üzere, beslenmeyle alakası bulunmayan birçok sebebi olabilir. Sağlıklı beslenmemizin yanında, yürüyüş yapmak, kan dolaşımını hızlandırmak için masaj yapmak, sıkılaştırıcı krem kullanmak gibi önlemler selülit oluşumunun önüne geçebilir. 

Selülitlerin oluştuğu bölgelerde kan dolaşımı daha yavaştır. Bu yüzden selülitli bölgelere etkili masajlar uygulanarak kan dolaşımının hızlanması sağlanır. Selülitimiz var diye üzülmek yerine selülit kremi, çeşitli masaj yağları ile bu soruna çözüm bulabiliriz.

Hücrelerin yenilenmesi de tıpkı masajla kan dolaşımının arttırılması kadar gerekli ve bunun için cilt temizleme cilde peeling uygulamak önemli. Vücut Peelingi, cildinizi canlandırırken vücudu soyarak kabuksu görünümünden uzaklaştırmayı hedefler. Bu sayede hücre yenilenmesi sağlanabilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |