Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Gülüş Estetiği Nedir?

Gülüş estetiği ; farklı nedenlere bağlı olarak estetik açıdan istenmeyen görünüme gelen dişler ve diş etlerinin kişilerin yüz şekli, ihtiyaç...

Gülüş Estetiği Nedir?

Gülüş estetiği; farklı nedenlere bağlı olarak estetik açıdan istenmeyen görünüme gelen dişler ve diş etlerinin kişilerin yüz şekli, ihtiyaçları ve taleplerine göre doğal ve güzel bir görünüme kavuşturulması operasyonudur.  Gülüş tasarımı süreci çoklu müdahaleleri bir arada barındırır. Birden çok işlem gülüş estetiğinde eş zamanlı uygulanır. Operasyon sürecinde gülüşü doğal ve estetik hale getirmek için zirkon kaplama, beyazlatma, bonding, diş eti operasyonu, köprü, diş boyutu ayarlama, dudak şekillendirme gibi birçok işlem kombine olarak kullanılır.


Son yıllarda diş ve ağız bakımına insanların önem vermeye başlamasıyla birlikte artık birçok kişi diş ve diş etlerine bağlı olan gülüş şekline de eğilmeye başladı. Çürük dişler, diş eti rahatsızlıkları, diş dizilimindeki çapraşıklık, normal olmayan renklendire, diş kayıpları ve daha birçok durum estetik sorunları ortaya çıkarabilir.


Gülüş konusunda estetik kaygıları olan kişilerin sosyal yaşamları da olumsuz etkilenebilir ve özgüven kaybı yaşayabilirler. İnsanların gülmekten çekinmemesi adına gülüş estetiği gerçekleştirilebilir.  Ülkemiz modern uygulamaları ve başarılı cerrahları sayesinde sağlık turizminde dahi gülüş estetiğine önem vermeye başlamıştır.


Gülüş Estetiği Nasıl Yapılır?

Gülüş estetiği yapacak uzmanlar öncelikle hastanın estetik işlemlerden beklentisini anlamalıdır. Daha sonra doğal ve çekici bir gülüşe kavuşabilmek adına hastanın nelere ihtiyacı olduğu belirlenir. Bu süreçten sonra hastanın ağzından gerekli ölçüler alınır. Ölçüler üzerinden uzmanlar kişinin tüm sorunlarını belirler. Sorunları ortadan kaldıracak şekilde planlamalar hayata geçirilir.


Gülüş tasarımı konusunda destek alacağınız merkezde mutlaka ağız içi ve yüz fotoğraflarıyla bilgisayar ortamında özel programlar sayesinde ölçümler yapılması gerekiyor. Yapılacak planlamaların yüz şekline uyum durumu  belirlenir. Bu süreç tamamlanırken operasyon sonunda ortaya çıkacak gülüşe en yakın görüntüler bilgisayar programları yardımıyla hastanın modeline uygun şekilde hazırlanır. Bu süreçte sizin fikirleriniz ve diş hekiminizin tavsiyeleri çok önemlidir.


Planlama süreci tamamlandıktan sonra ortodonti tedavisi yapılabilir. Bu işleme gerek yoksa diş etinizdeki seviye bozukluğu varsa gerekli düzeltme işlemleri yapılır. Diş eksikliğiniz varsa implant ya da diğer diş işlemleri yapılır. Tüm diş eksiklikleriniz de tamamlandıktan sonra iyileşme süreci beklenir.


Diş eksiklikleriniz de iyileştikten sonra diş beyazlatma konusunda ihtiyacınız varsa beyazlatma işlemleri uygulanır. Tüm bu aşama sonrasında dişlerinizdeki görsel ve biçimsel bozukluklar gülüş estetiği sağlanması adına kompozit dolgularla giderilmektedir. Kompozit dolgular yeterli olmazsa lamine kaplama ve zirkon kaplama gibi yöntemler kullanılabilir. Yapılan tüm çalışmalarda dudak şekliniz ve dudak konturunuz da dikkate alınır ve süreç sonunda hedeflenen gülüşe kavuşmanız sağlanır.


Daha estetik ve kaliteli bir gülüş için medikal estetik işlemlerle gülüş estetiği işlemlerini destekleyebilirsiniz. Dudak ve yüz bölgenizde yapılacak dolgu işlemleri istediğiniz gülüşü daha fazla ön plana çıkartabilir. Profesyonel bir merkezde istediğiniz gülüşe kavuşmanız için titiz bir destek görebilirsiniz.


Gülüş Estetiğinin Avantajları Nelerdir?

Gülüş estetiği ülkemizde son yıllarda çok tercih edilen işlemlerin başında gelmeye başladı. Sizler de istediğiniz gülüşlere kavuşabilmek için gülüş estetiği avantajlarından yararlanabilirsiniz. Gülüş estetiği avantajları şu şekildedir;

  • ·         Gülüş estetiği sonrasında doğal görünüme sahip bir yüz çevresine kavuşabilir ve dişlerinizin daha doğal görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • ·         Dişlerinizin renkleri yapılan müdahalelerden sonra daha net ortaya çıkar.
  • ·         Ağız ve diş sağlığı için diş etlerinin sağlığı önemlidir. Gülüş estetiği sonrasında diş etleriniz sağlıklı bir görünüme kavuşur.
  • ·         Parlayan dişlere ve mutlu gülüşlere sahip olabilirsiniz.
  • ·         Dişlerinizde sizi rahatsız eden kırıklardan kurtulabilirsiniz.
  • ·         Özgüveninizi geri kazanabilir ve sosyal hayatınızda büyük kazanımlar elde etmeye başlayabilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe