Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Klitoris Nedir?

Klitoris kadınların genital bölgesinde yer alan, 8 binden daha fazla sayıda sinir içeren ve bu nedenle son derece hassas olan bir bölgedir. ...

Klitoris Nedir?


Klitoris kadınların genital bölgesinde yer alan, 8 binden daha fazla sayıda sinir içeren ve bu nedenle son derece hassas olan bir bölgedir. Bir anlamda penisin kadınlardaki karşılığı olarak da değerlendirilebilir. Ancak penisten farklı olarak klitorisin üzerinde idrar deliği olmaz ve bu bölgenin idrar boşaltımı ile de herhangi bir ilgisi bulunmaz. Klitorisin ters V şeklinde bir görünüme sahip olduğunu belirtebiliriz. Ancak dışarıdan bakıldığında sadece baş kısmı görülebilir ve baş kısmı da milimetrik ölçülerdedir.


Klitoris Nerededir?

Tam olarak kasık kemiklerinin birleştiği noktanın ortasında yer alan klitoris küçük dudakların üst tarafta birleştiği bölgeye kadar uzanır. Genital bölgedeki büyük dudaklar arasındaki yumuşak dokunun tepesinde yer alan klitoris kelimesi Yunancadan gelmedir ve ‘küçük tepe’ anlamına gelir. Genital bölgede klitorisin hemen altında idrar deliği bulunur. İdrar deliğinin altında da vajina girişi konumlanmıştır. Klitorisin ebatları her kadında aynı değildir. Baş kısmının büyüklüğü kişiden kişiye değişmekle birlikte 3 mm ile 8 mm arasındadır. Görünümünün de her kadında aynı olmadığını belirtebiliriz. Bazı kadınlarda bu organın üzerinde yer alan deri katlantısı miktarı fazlayken bazı kadınlarda çok daha azdır.


Klitoris Nasıl Uyarılır?

Klitoris penisin sürtünmesi ile uyarılabilir. Uyarılması durumunda ise içerisi kan dolar ve buna bağlı olarak daha sert, daha dolgun bir görünüm kazanır. Elbette bu değişimin dışarıdan bakıldığında çıplak gözle görünmesi mümkün değildir. Klitorisin uyarılması durumunda beyne iletilen sinyaller aracılığı ile cinsel haz yaşanır. Bu noktada klitorisin ebatları ile orgazm arasında bir ilişki olup olmadığı merak edilebilir. Yapılan araştırmalar böyle bir ilişkinin olduğunu doğrulamadı. Bu nedenle daha uzun olan klitorise sahip olan kadınların orgazma daha kolay ulaşabileceğini belirtmek doğru olmaz.


Klitoral Orgazm Ne Demektir?

Klitoral orgazm vajina girişinde yer alan bu organın uyarılması neticesinde gerçekleşen orgazmdır. Klitorisin yapısında bulunan sinir sayısının fazla olması ve hassas bir yapısının olması nedeniyle duyarlı olduğunu belirtelim. Cinsel ilişki sırasında penisin klitorise olan teması klitorisin tetiklenmesini sağlıyor ve böylelikle cinsel hazza dair sinyaller de beyne ulaştırılıyor. Kadınlarda orgazm sadece vajinal olarak yaşanmıyor. Uyarılmaya bağlı olarak klitoral orgazmın da yaşanabildiğini belirtmek gerekiyor.

 

Daha fazla bilgi için:
https://bursakadinhastaliklari.com/genital-estetik/

 

G Noktası Ve Klitoris Arasındaki Fark Nedir?

Toplumda G noktası ile klitorisin aynı olduğu düşünülebiliyor ancak bu doğru değil. G noktası vajina girişinden 4 cm ile 5 cm kadar içeride yer alıyor. G noktası klitorisin sinir uçlarının sonlandığı yerdir. Penisin cinsel ilişki sırasında G noktasına ideal oranda basınç uygulaması durumunda orgazm meydana gelir. Sonuç olarak klitoris ile G noktası birbirinden farklıdır. Konumlarının da birbirinden farklı olduğunu belirtebiliriz.


Klitoris Şişmesi Neden Olur?

Cinsel ilişki sırasında klitorisin uyarılması, bu bölgede kanlanmanın artmasını da beraberinde getiriyor. Kanlanmanın artması ise bu organın şişmesini sağlıyor. Çıplak gözle görünemiyor olsa da cinsel uyarılma ile klitorisin şişmesi ve yaklaşık 2 kat büyük bir yapıya ulaşması mümkün olabiliyor. Sonrasında ise yeniden eski boyutlarına geri dönüyor. Ancak kimi zaman enfeksiyon gibi unsurlara bağlı olarak, cinsel uyarılmadan bağımsız bir şekilde de klitoriste şişme meydana gelebilir. Bu durumda mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşülmesi gerekir. Erkeklik hormonu da klitorisi etkileyen unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Kadınların vücudunda çeşitli nedenlere bağlı olarak erkeklik hormonunun aşırı artması halinde de klitoriste şişme meydana gelebilir. Kesin bir tanı için jinekolojik muayeneden geçmek için doktora başvurmalısınız.


Klitoris Estetiği Nasıl Yapılır?

Anestezi altında gerçekleştirilen ve bu nedenle hastanın herhangi bir acı ya da ağrı hissetmediği bu estetik girişim cinsel hazzı artırma estetiği olarak da biliniyor. Klitorisin üzerindeki katlantıyı azaltmak, fazla dokunun alınmasını sağlamak ya da estetik açıdan daha güzel bir görünüm kazandırmak gibi amaçlarla bu estetik ameliyatın yapılabildiğini belirtelim. Hastanın şikayetlerine bağlı olarak yapılacak müdahale belirlenir ve ameliyat planlaması gerçekleştirilir. Klitoris estetiğinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz gibi deneyimli isimlerin tercih edilmesi büyük önem taşıyor. Bursa’da klitoris estetiğinden faydalanmak isteyen kadınların büyük bölümü tercihini Op. Dr. Barış Korkmaz’dan yana kullanıyor ve böylelikle söz konusu operasyon için şehir değiştirmelerine de gerek kalmıyor.


Detaylı bilgi için bize ulaşın:
https://bursakadinhastaliklari.com/


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |