Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Pandemi önceliklerimizi değiştirdi

Ülkemizde ve dünyada devam eden korona kâbusu her geçen gün yeni bir hal alırken ölüm oranları ve vaka sayıları da düşmek bilmiyor. Özellikl...

Pandemi önceliklerimizi değiştirdi

Ülkemizde ve dünyada devam eden korona kâbusu her geçen gün yeni bir hal alırken ölüm oranları ve vaka sayıları da düşmek bilmiyor. Özellikle son günlerde aşılama çalışmaları dünyada başlatılırken İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonlu virüs tüm dünyada da etkisini göstermeye başladı. Bir yandan dünya sağlık örgütü aşılama ve aşı çalışmaları üzerinde dururken virüsün her geçen gün yeni bir hale bürünmesi dünyayı endişelendirmeye devam ediyor.

Virüs Sonrası Önce Sağlık Diyoruz

Pandemi ile genç yaşlı çocuk bebek demeden birçok insanın hayatını kaybetmesi sonrası vatandaşların özellikle Türkiye’de öncelikleri değişti. Corona ile birlikte gelecek kaygısı artarken insanların ilk isteği önce sağlık oldu. Geçmiş yıllarda yapılan araştırmalarda insanlar çok para, iyi bir tatil, ev ve araba gibi hayallerinin peşinden koşarken insanların yeni yatırım şekli sağlık ve gelecek olmaya başladı.

Sağlık ve Hayat Sigortası Satışları Tavan Yaptı

İnsanların özellikle Türkiye bazında davranış araştırmalarında 45 yaş üstü kişilerin hayat sigortasına yöneldiği ailelerin ise sağlık sigortası yaptırarak olası pandemi sürecinde iyi bir hastaneden hizmet almak için sağlık poliçelerine yoğun talepte bulundukları belirlendi. 2020’li yıllarda ülkemizde hayat sigortası özellikle sadece kredi çekimleri esnasında bankaların zorunlu tutması ile talep görürken pandemi sonrası insanlar kendilerini yakınlarını koruma amaçlı bu sigortalara daha çok rağbet eder oldu. Bu talep satış oranlarındaki %38’lik artış ile de kendini göstermiş oldu. Ayrıca sağlık sigortası noktasında ise pandemi sonrası paniğe kapılan insanlar ev, araba, giyim veya tatil planlarını öteleyerek sağlık sigortası yaptırdıkları ve sağlık sigortalarına olan ilginin 2019 yılına oranla %43 dolaylarında olduğu belirtiliyor.

Hayat Sigortaları Poliçe Fiyatları Arttı

Ülkemizde hayat sigortası avukatı olarak hizmet veren Av. Erkan Behçet Arıkan, son 1,5 yıldaki talep sigorta firmalarını da zam yaptırdı. İlk olarak hayat sigortaları aslında risk poliçeleridir. Pandemi ile riskin artmasından dolayı poliçe fiyatlarına zam yapılması da beklenen bir durumdu. Sigorta firmaları kendi satış yaptıkları risk oranlarını fiyatlara yansıtarak hizmete devam ediyor. Yüz yılda bir olan bir salgında bu tarz hayat sigortası veya sağlık sigorta poliçelerinin yükselmesini çok anormal karşılamamaktayız. Zira piyasalardaki durgunluk gelen talep ve ortamın riskine göre beklenen zamlardı. Avukat Arıkan; ancak hayat sigorta poliçelerine olan ilginin bu kadar artması da toplumun pandemi sonrası bakışını ve önceliğini değiştirdiğine de net bir örnektir. Hayat sigorta avukatı olarak bu konuda kişilere verdiğimiz hizmette poliçe satışlarındaki oranlara göre yükseldi diyebiliriz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |