Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Doğuştan Gelen Kalp Hastalıkları

Doğuştan gelen kalp hastalıklarına dikkat çeken Kardiyoloji ve Homeopati Uzmanı Dr. Neslihan Gülmez, bu konuya dair önemli bilgiler verdi. Ö...

Doğuştan Gelen Kalp Hastalıkları
Doğuştan gelen kalp hastalıklarına dikkat çeken Kardiyoloji ve Homeopati Uzmanı Dr. Neslihan Gülmez, bu konuya dair önemli bilgiler verdi. Özellikle son zamanlarda kalp hastalıkların sayısında bir artış gözlendiğini ifade eden Kardiyoloji ve Homeopati Uzmanı Dr. Neslihan Gülmez, bu konuya dair hayat kurtarıcı bilgiler verdi.

Dünyada ve ülkemizde en fazla rastlanılan hastalıkların başında kalp rahatsızlıkları gelmektedir. Her sene binlerce insan, kalp hastalığına bağlı olarak vefat ediyor. Kalp krizlerinin nedenlerinin başında, doğuştan gelen kalp hastalıkları gelmektedir. Kardiyoloji uzmanı Dr. Neslihan Gülmez; kalp hastalıkları konusunda yıllarca sürdürdüğü çalışmaları neticesinde, pek çok hastasının rahatsızlıklarını tedavi etmiştir. İşte Kardiyoloji ve Homeopati Uzmanı Dr. Neslihan Gülmez’in aktardığı bilgiler! 

Kalp; insan vücudunun en karmaşık organıdır. Hayatın devamı için gerekli olan kalp sağlığı ise en dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. Zira,  herkes potansiyel kalp hastası adayıdır. Kimi zaman doğuştan gelen kalp hastalıkları ilk fark edildiği zaman tedavi edilmez ise ileride daha büyük rahatsızlıklara hatta ölüme neden olabiliyor.

Kalp Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir?

Doğumla başlayan hastalıklardan birisi, kalp rahatsızlıklarıdır. Doğum esnasında olan komplikasyon ve genetik nedenlerle oluşan kalp hastalıkları, bebeklik döneminde ilk sinyallerini vermektedir. Bebekte morarma, zor nefes alma gibi durumlar ile kalp ritminin düzensiz olması kalp hastalığının ilk göstergesidir. Muayenede şüphe duyulan herhangi bir duruma rastlanıldığı anda, bir takım tahliller ile hastalık tanısı rahatlıkla konulabiliyor. 

Kimi zaman ise kalpte bulunan valfler içerisinde oluşan sorunlar, bebeklikte tedavi edilmez ise çok daha geç yaşlarda ortaya çıkabiliyor. Bu tarz hastalarda;

- Yürüme esnasında kalbin sıkışması,
- Daha az mesafe yürüyebilme,
- Tıkanıklık ve boğulma hissi,
- Göğüste yanma hissi
- Sol kolda uyuşma ve
- Sol göğüste ağrı ile hastalık kendisini göstermektedir.

Doğuştan Gelen Kalp Hastalıkları Nasıl Önlenir?

Kalp sağlığı için ilk adım anne karnında atılmalıdır. Anne adayının genetik hastalıkları ve hamilelik esnasında yanlış beslenme ile kötü alışkanlıklar, bebeğin sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bir çok bebekte oluşan hastalıklardan birisi ve hatta en önemlisi kalp rahatsızlıklarıdır. Bunun için anne karnında alınacak önlemlerin bebeğin hayatını kurtardığı unutulmamalıdır.

Bebeklerin daha anne karnında iken rutin kalp kontrollerinin yapılması gerekir. Hamileliğin üçüncü ayından itibaren bebeğin kalp sağlığı takip edilmelidir. Doğumdan sonra çocuk beş yaşına gelinceye kadar her sene eco ile kalp kontrolleri rutin yapılmalıdır. Bu süreç içerisinde çocukta herhangi bir belirti görüldüğü anda hiç beklemeden kardiyoloji doktoruna muayenesi gerekmektedir. İleride oluşabilecek riskli durumların oluşmasını önlemek için önce tedbir, sonra rutin kontrol gerekir. Unutulmamalıdır ki, kalp hayatın devamı için gereklidir ve ihmale gelmez.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |