Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Zehirlenmelerde Özel Ambulans Kaç Dakikada Gelir?

Zehirlenme durumu sağlık durumumuzu doğrudan etki eder. Bundan dolayı da zehirlenme şüphesinin yaşanması sonrasında hızlı bir şekilde hastan...

Zehirlenmelerde Özel Ambulans Kaç Dakikada Gelir?
Zehirlenme durumu sağlık durumumuzu doğrudan etki eder. Bundan dolayı da zehirlenme şüphesinin yaşanması sonrasında hızlı bir şekilde hastaneye ulaşmak şarttır. Tam da bu noktada devreye özel ambulans çağırmak çıkar! Peki, zehirlenme vakalarında özel ambulanslar olay yerine ne kadar sürede gelir? Özel ambulansların hızlı bir şekilde zehirlenme vakalarına müdahale etmesi için ne yapmak gerekir? Bu soruların yanıtını vermek için öncelikli olarak zehirlemenin nasıl oluştuğunu, zehirlemenin belirtilerinin neler olduğunu bilmek gerekmektedir. İşte detaylar!

Zehirlenme durumu hemen kendini göstermeyebilir! Çoğunlukla zehirleme belirtilerinin 4 ile 24 saat içerisinde ortaya çıktığını ifade etmek mümkündür. Ancak kimi zaman zehirleme belirtilerinin 5 güne kadar kendini göstermediği de olur. Bu durum nadiren rastlanan bir durumdur. Genellikle zehirlenme kendisini 5-6 saat içerisinde belli eder. 

Şayet yenilen bir şey sonrasında zehirlenme yaşanmışsa, yemeyi takip eden 6 ile 8 saat içerisinde kusma ile ishal sorunu kendini gösterir. Bu aşamadan sonrada acil bir şekilde müdahale etmek hayat kurtarır. Çünkü ishal ve kusma sonrasında kişide hem su hem de tuz kaybı yaşanır. Bu da doğrudan karaciğer ve böbrek yetmezliği sorunun ortaya çıkmasına neden olur. Bundan dolayı da şayet zehirlenme şüphesi yaşıyorsanız biran önce hastaneye gitmenizde fayda vardır. 

Başlıca Zehirlenme Belirtileri Nelerdir?

Elbette ki zehirlenme söz konusu olduğunda birtakım belirtilerin ortaya çıkması mümkündür. İşte zehirlenme durumunun ortaya çıktığına dair ortaya çıkan belirtiler:

Birden beliren halsizlik hissi
İstemsiz bir şekilde gelişen kusma hali
Şiddetli bir şekilde beliren yüksek ateş
Mide ağrılarıyla birlikte midede kramplar görülmesi

Sıralana bu belirtiler, ciddi zehirlenme belirtileridir. Bundan dolayı şayet zehirlenme belirtisi yaşıyorsanız, mutlaka bir özel ambulans aramak durumundasınız!

Özel Ambulans Nasıl Aranmalıdır?

Şayet zehirlenme durumunda şüpheleniyorsanız hiç vakit kaybetmeden ambulans çağırmalısınız! Bulunduğunuz bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de ambulanslar aramanız sonrasında mümkün olan en kısa zaman içerisinde hastanın bulunduğu bölgeye gelmektedir. Elbette ki özel ambulansı aradıktan sonra da hastanın yanından ayrılmamanız gerekmektedir. Unutmayın! Ambulanslar kırsal bölgelerde 30 dakikaya kadar, şehir merkezlerinde ise 10 dakikaya kadar olay yerine ulaşmaktadır.

Özel ambulansı aradıktan sonra mutlaka neden aradığınızı net bir şekilde ifade etmelisiniz! Paniğe kapılmadan anlaşılır bir ifadeyle durumu aktarmalısınız. Sizden telefon numarası istendiğinde numaranızı hatasız bir şekilde vermeye dikkat etmelisiniz! Size sorulan sorulara net bir şekilde yanıt vermelisiniz. Yine özel ambulans aramalarında adres bilgisini isabetli bir şekilde verdiğinizden de emin olmalısınız! 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |