Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Bilgisayar mühendisliğini bıraktı Diyetisyen oldu

Kilolarla mücadelesi kariyerini değiştirdi Filiz Aytar’ın başarılı kilo verme mücadelesi, diyetisyenlikle sonuçlandı. Önleyemediği kilolar...

Bilgisayar mühendisliğini birakti Diyetisyen oldu

Kilolarla mücadelesi kariyerini değiştirdi

Filiz Aytar’ın başarılı kilo verme mücadelesi, diyetisyenlikle sonuçlandı. Önleyemediği kiloları vermek için başvurduğu diyetisyenlerden ve diyet programlarından sonuç alamayınca kendi diyet programını uyguladı. Bu program ile hızla kilo veren Aytar, bilgisayar mühendisliği mesleğini bırakarak, beslenme uzmanı ve diyetisyen oldu. Şimdi aralarında ünlü isimlerin de olduğu, kendisi gibi kilo veremeyenlere kişiye özel beslenme programları hazırlıyor.

Bilgisayar mühendisliğini birakti Diyetisyen oldu

İzmir ve İstanbul’da yaşayan 34 yaşındaki Aytar, kilo verme mücadelesi sonrası bilgisayar mühendisliği mesleğini bırakarak, beslenme uzmanı ve diyetisyen oldu. Aytar, lise yıllarında düzensiz beslenme sonucu hızla kilo almaya başladı. Üniversite yıllarında kilolarla yaşamak istemediğine karar verdi. Kilo vermek için birçok yöntem denedi. “Mucize diyetler” adı verilen diyet programlarından sonuç alamayınca zayıflama çaylarını, hızlı kilo verdirdiği iddia eden ilaçları ve cihazları deneyimledi.

Bilgisayar mühendisliğini birakti Diyetisyen oldu

Yanlış diyetler sebebiyle ciddi sağlık sorunları başladı

 “Fenomen diyetleri, açlık diyetleri, düşük kalorili diyetler ve mucize haplar denedim.” diyen Aytar, aldığı sonuçlardan memnun kalmayınca profesyonel destek alması gerektiğine karar verdiğini belirterek, kilo verme mücadelesini şu sözlerle anlattı; “Son çare diyetisyenlerin kapısını çaldım. Diyetisyenlerin verdiği diyetler ile kilo verme hızımın çok yavaş olduğunu gördüm. Ne denediysem memnun kalmadım. Ümitsizliğe kapılmadan kilo verme mücadelesine devam ettim. Ancak bazı diyetisyenler beni ‘kötü referans’ olarak gördü ve programa devam etmemi kabul etmediler.”

Bu süreçte 108 kiloya kadar ulaştığını vurgulayan Filiz Aytar, “Yanlış diyetler sebebiyle ciddi sağlık problemleri yaşamaya başladım. Düşük kalorili diyetler ve yanlış beslenme modelleri sebebiyle anlık bayılmalar, kalp ve ritim bozukluğu ve böbrek rahatsızlıkları gibi çeşitli hastalıklar baş gösterdi.” dedi.

Bilgisayar mühendisliğini birakti Diyetisyen oldu

“Kilolarımın altında hormonsal problemler olduğu tespit edildi”

Filiz Aytar, ümitlerinin tükenmeye başladığı bir dönemde işlerini doğru yapan sağlık çalışanları ile karşılaştığını belirterek, sonraki süreci şöyle anlattı; “Bazı tetkikler sonucunda kilo veremememin altında hormonsal problemler olduğu tespit edildi. Bu, benim için dönüm noktası oldu; çünkü kilo verme mücadelemde asıl sorunu öğrenmiş oldum. Hem diyet hem de tedavi sürecine başladım ve kısa bir sürede hızla kilo verdim. Bu aynı zamanda benim diyetisyenlik serüvenimin de başlangıcı oldu.”

Diyetisyenlik kararı sonrası 50 kilo verdi

Genç diyetisyen Aytar, bu dönemde çok radikal bir karar aldığını ve bilgisayar mühendisliği mesleğini bırakarak, tekrar üniversite sınavına girip “diyetisyenlik” bölümünü kazandığını kaydetti. Aytar, “Dört yıllık üniversiteyi 2,5 yılda birincilikle bitirdim. Diyetisyenlik eğitimimin ardından kilo verme sorunlarını daha profesyonel bir bakış açısı ile ele almaya başladım. Doğru yöntemlerle kilo verme yöntemlerini öğrendim. Doğru tedavi ve hormonsal yapıma uygun diyetler sonrası tam olarak 50 kilo verdim ve ideal kiloma ulaştım. Şimdi benim gibi zayıflamakta zorluk çeken ve sağlık problemleri yaşayan insanlara yardımcı olup, tecrübelerimi aktarıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bilgisayar mühendisliğini birakti Diyetisyen oldu

Bazı ünlü isimlere de diyet programları sunan deneyimli beslenme uzmanı, “Hastalarımın tamamında kendi yaşamımdan izler buluyorum. Her bir hasta ile duygusal bağ kuruyorum ve empati yaparak, destek oluyorum.” şeklinde konuştu.

Online diyet programları uyguluyor

Diyetisyen Filiz Aytar, “Sağlıklı yaşam ve kilo verme, doğru tanı ve diyetisyenle başlar” sloganı ile online diyet hizmetleri veriyor. Hastaları ile sadece online ortamda iletişim kurarak, hem psikolojik hem bilimsel destek sağlıyor, tecrübelerini paylaşıyor. Aytar, “Kilo verme sürecinde yanlış yönlendirmelerle uyguladığım yanlış beslenme programları sonrası bu konuda oldukça tecrübe kazandım. Hastalarıma bilimsel kanıta dayalı sağlıklı beslenme programları hazırlıyorum. Hastaların psikolojisine kendi tecrübelerimi harmanlayarak, ‘sizi en iyi ben anlarım’ yaklaşımı sergiliyorum.” sözlerini kaydetti.

Bilgisayar mühendisliğini birakti Diyetisyen oldu

Kilo kontrolü takibi, hastalıklarda beslenme tedavisi, gebelik ve gebelik sonrası beslenme, sporcu beslenmesi, çocuk metabolizma hastalıkları beslenmesi, vegan ve vejetaryen beslenmesi, kurumsal beslenme ve toplum beslenmesi gibi online diyet hizmetleri uygulayan genç diyetisyen Filiz Aytar, “Beslenmede mucize besinler ve diyetler yoktur! Bedeniniz, beslenme tarzınızı yansıtır.” diyerek, sağlıklı beslenme ve sağlıklı kilo verme için beslenme ve diyet uzmanlarından destek alınması gerektiğini sözlerine ekledi.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |