Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Mutfak tezgahı düzeni nasıl olmalıdır?

Mutfaklar sadece yemek pişirme ve bulaşık yıkama alanı değildir. Aynı zamanda her sabah güne başlanan ve sosyalleşme, sohbet etme alanlardan...

Mutfak tezgahı düzeni nasıl olmalıdır?


Mutfaklar sadece yemek pişirme ve bulaşık yıkama alanı değildir. Aynı zamanda her sabah güne başlanan ve sosyalleşme, sohbet etme alanlardan biridir. İşte bu nedenle her mutfağın mutlaka özenle düzenlenmesi ve yerleşiminin de mutlaka titizlikle yapılması gerekir. Elbette bu noktada profesyonel mutfak tasarlama çalışmaları akla geliyor. Profesyonel bir mutfak tasarımına sahip olmak için ne yapmanız gerektiğini aktaracağız. Öncesinde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusuna değinelim. 

Mutfak düzeninin metrekareyle uyumlu olması estetik açıdan önemlidir. Bununla birlikte beklenmedik kazaların yaşanmasını önlemek adına da metrekareyle uyumlu bir mutfak düzeni oluşturulması gerekiyor. Buzdolabı – fırın – bulaşık makinesi arasındaki mesafenin doğru şekilde ayarlanması gereklidir ve aynı zamanda yardımcı ekipmanların da yine düzenli bir şekilde yerleşimine dikkat edilmelidir. 

Mutfak Tezgahını Tamamen Doldurmayın!

Yapılan en büyük hatalardan biri sürekli olarak kullanılan eşyaların mutfak tezgahında konumlandırılması oluyor. Oysa bu alan yemek malzemelerinin temizlendiği, kesildiği, doğrandığı yani bir yemek hazırlık aşamasının gerçekleştirildiği alandır. Fazla eşya ile doldurulması durumunda hazırlık için size yeterince alan kalmaz. Çok dar bir alanda yemek hazırlamak ise istenmeyen kazalara adeta davetiye çıkarır. Bunun önlemek için ne yapmalı? 

Son derece kolay bir şekilde mutfağınıza kazandırabileceğiniz düzenleme malzemeleri ile sürekli kullandığınız eşyaların tezgahtan kaldırılmasını sağlayabilir, kendinize yemek hazırlamak için ideal bir yer açabilirsiniz. Mıknatıslı bıçak tutucu çeşitlerinden temin etmekle başlayın. Aynı zamanda mutfağınıza yerleştireceğiniz birkaç raf ile baharatlıklar, çay ve kahve kavanozları gibi eşyaları da tezgahtan kaldırmış olursunuz.
 
Kolaylıkla kullanılabilen askı aparatları gibi yardımcı ekipmanlar mutfağınızın daha düzenli olmasını sağlamakla kalmıyor. Bununla birlikte daha fonksiyonel bir mutfak alanı elde etmenize de olanak tanıyor. Nasıl bir düzenleme yapacağınız konusunda kararsız kalırsanız Intemamutfak.com.tr adresine uğrayın. Bu site üzerinden mutfak tasarımlarını gözden geçirebilir ve dolayısıyla şık bir mutfak tasarımına siz de sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda kendi mutfak tasarımınızın çizimini yapabilir ve en yakın Intema mağazasına uğrayarak profesyonellerin sizin mutfak çiziminizi değerlendirmesini de sağlayabilirsiniz. Muhteşem bir mutfak tasarımına sahip olmak sizin de hakkınız! Şimdi harekete geçin ve ilk durağınız Intemamutfak.com.tr olsun!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe