Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Burun estetiği

Burun estetiği ile yeni bir hayata merhaba diyin! Burun estetiği günümüzde en sık başvurulan kozmetik estetik olarak adlandırılır. Burun, es...

Burun estetiği


Burun estetiği ile yeni bir hayata merhaba diyin!

Burun estetiği günümüzde en sık başvurulan kozmetik estetik olarak adlandırılır. Burun, estetik olarak önemli organlardan biridir. Aynı zamanda birçok görevi vardır. Solunum sistemimizin başlangıç noktasıdır. Koku almaya yarar, sesimizin bize özel olmasını sağlar. Üstelik insan vücudunun dış dünyaya açılan kapılarından biridir. Tüm bu fonksiyonlar ve estetik görüntü karşılıklı birbirleri ile etkileşim halindedir. Bu sebepten burun içi ve dışı ile birlikte bir bütün olarak ele alınması gereken bir organdır.

Burun estetiği neden yapılır?

Burun estetiği ameliyatının amacı hem fonksiyonel olarak daha iyi, hem de estetik olarak yüz ile uyumlu güzel görünen bir burun elde etmektir. İnsanlarla yüz yüze geldiğinizde kendinizi rahat hissedemiyor veya kendiniz olamıyorsanız, karşınızdaki kişinin yüzünüzün en önemli organı olan burnunuza odaklandığını biliyor veya düşünüyorsanız, aynanın karşınıza geçtiğinizde özgüveninizin zedelendiğini hissediyorsanız veya yüzünüzü beğeniyorsanız bu ameliyata yönelmeniz çok olağandır. Estetik kaygıların yanı sıra burnunuzda eğrilik, şekil bozukluğu var ve burnunuzun fonksiyonlu kullanımını engelliyorsa, sağlık sorunlarını gidermek için de burun estetiği olabilirsiniz.

Burun estetiğinin yöntemleri nelerdir?


1.Açık teknik rhinoplasty
2.Kapalı teknik rhinoplasty

İki başlık altında toplayabileceğimiz bu teknik fark, içeriğinde sadece burun ucundaki yani burun deliklerini birbirinden ayırmaya yarayan bölgenin ‘’ tıpta bu bölgeye nazal kavite denir’’  küçük bir kesiyle açılıp ya da açılmadan direkt olarak burun delikleri içerisinden girilip gerçekleştirilen burun estetiği teknik farkı yaratır. Her iki operasyonunda kendi içerisinde belli başlı avantaj ya da dezavantaj olarak nitelendirebileceğimiz durumlar söz konusudur. Örneğin açık rhinoplasty yani nazal kavitenin kesilip, burun içerine ulaşılan operasyonun avantajı , operasyonu gerçekleştiren hekimin , burun üzerindeki hareket kabiliyetinin kapalı tekniğe nazaran daha rahat olması ve burun içerinde oluşmuş olan tüm deformasyonlara kolayca ulaşabilmesi diyebiliriz. Bir diğer tekniğe bakacak olursak nazal kavitenin kesilmemesi o bölgedeki oluşabilecek scar yani dikiş izinden kaçınılmış olup burun sırtı ve burun ucu geçişinin çok doğal olması olur. Kapalı teknik aynı zamanda , burun üzerinde çok büyük, yani travmatik dokunuşların olmamasından mütevellit , ameliyat sonrası oluşacak şişlik ve morlukların en aza indirgenmesine öncülük eder. Operasyon tekniği hasta ve doktoru arasında kararlaştırılabilir iken bazen sadece doktorun inisiyatifine bırakılması gibi durumlar da söz konusu olabilir. 

Günümüzde burun estetiği operasyon süreleri 2 ile 4 saat aralığında değişirken , bu sürenin uzayıp kısalması, operasyon süresi boyunca hastaya yapılan müdahalenin ne kadar komplike ya da çeşitli olmasıyla paraleldir. Örneğin ; daha öncesinde zaten bir burun estetiği geçirmiş bir hasta için ayrılan süre , birincil operasyon için ayrılan sürenin iki katına çıkacaktır . 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |