Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Diş Beyazlatma ne kadar sürer?

Diş beyazlatma dişlerinin rengi ile ilgili olarak memnuniyetsizlik hisseden kişilerin faydalanabileceği etkili bir kozmetik çözüm olarak tan...

Diş Beyazlatma ne kadar sürer?

Diş beyazlatma dişlerinin rengi ile ilgili olarak memnuniyetsizlik hisseden kişilerin faydalanabileceği etkili bir kozmetik çözüm olarak tanımlanabilir. Diş beyazlatma İstanbul başta olmak üzere hemen hemen tüm illerimizde dişleri çeşitli nedenlere bağlı olarak renk değiştiren ya da kendi doğal diş renginin birkaç ton daha açılmasını isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Dr. Sait Gezer diş beyazlatma alanındaki deneyimi ve uzmanlığı ile ön plana çıkan bir isimdir. Siz de diş beyazlatma fiyatları ve diş beyazlatma uygulamaları hakkında bilgi almak, diş beyazlatma tedavisi sonucu daha beyaz dişlere sahip olmak için Dr. Sait Gezer ile iletişime geçebilir, randevunuzu alabilirsiniz.

İş rengi kişiden kişiye farklılık gösteren bir unsurdur. Bazı kişilerin doğal olarak sarı renge yakın dişleri vardır. Bazı kişilerin dişleri ise çay, kahve, kola, vişne suyu, salça, kırmızı şarap, böğürtlen, sigara ve diğer tütün mamülleri gibi dişlerde renklenmeye neden olabilen maddelerin aşırı tüketilmesi, eski dolgular, eski protezler, eski kaplamalar, bazı antibiyotiklerin etken maddeleri ve aşırı floid tüketimi gibi nedenlere bağlı olarak renklenebilir.

Düzenli ağız ve diş bakımı uygulamaları dişlerin sağlıklı ve beyaz olması için önemli olmakla birlikte düzenli olarak diş fırçalamak dişlerdeki sararmaları giderme konusunda genellikle yeterli olmaz. Dişlerde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan renk değişiklikleri diş macunları ve diş parlatıcıları kullanılarak giderilemediğinde kişide öz güven eksikliği gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılması olasılığı son derece yüksektir.

Diş Beyazlatma Nedir?


Diş beyazlatma son zamanlarda en sık uygulanan kozmetik diş hekimliği prosedürlerindan biridir. Zaman içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak dişlerin doğal rengi koyu ulaşabilir. Bu koyulaşmalar zaman zaman Polisaj ve diş taşı temizliği uygulanarak giderilebilir. Ancak giderilemeyen renklenmelerin ortadan kaldırılması ya da dişin doğal renginde birkaç ton açılma elde edilmesi istenildi durumlarda diş beyazlatma etkili bir yöntem olarak ön plana çıkar. Diş beyazlatma yöntemi uygulanarak hastaların dişlerinde genellikle dört ila beş tona kadar açılma elde edilebilir. Ancak elde edilecek sonuç kişi özelinde değişebilir.

Diş Beyazlatma Hakkında Bilmeniz Gerekenler


16 yaşından büyük olan ve dişlerinin olduğundan daha beyaz görünmesini isteyen kişiler diş beyazlatma tedavisi için adaydır. Ancak diş apsesi, diş eti iltihabı, diş eti çekilmesi ya da diş etinde çatlak olan kişiler diş beyazlatma tedavisi için uygun kabul edilmezler. Ayrıca diş gıcırdatma ya da diş sıkma alışkanlığına bağlı olarak dentin bölgesi zarar görmüş kişilere de diş beyazlatma yapılmaz. Diş beyazlatma tedavisi uygulanacak kişinin dişlerinde çürük varsa ilk olarak çürük tedavisi yapılmalı daha sonra diş beyazlatma uygulamasına başlanmalıdır.

Diş beyazlatma tedavisinin kaç seansta tamamlanacağı hastanın diş yapısına, dişlerin mevcut durumuna, kişinin beklentilerine ve benzeri etkenlere göre belirlenir. Genellikle hastaların dişlerinde doğal beyazlığına elde edilmesi için iki ila üç seanslık uygulama yeterli olur. Diş beyazlatma tedavisinde her bir seans ortalama 20 ila 30 dakika içerisinde gerçekleştirilir.

Diş Nasıl Beyazlatılır?


Beyazlatma tedavisi ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma olmak üzere iki farklı yöntemle uygulanabilir. Ofis tepe diş beyazlatma diş hekimi tarafından muayenehanede gerçekleştirilir. Ofis tipi diş beyazlatma uygulaması ile hızlı ve etkili sonuçlar alınabilir. Ofis tipi diş beyazlatma genellikle 20 ila 30 dakikalık 2 veya üç seans halinde tamamlanır. Ancak uygulanacak seans sayısı hastanın dişlerinin mevcut durumuna ve elde edilmek istenilen sonuca göre azalabilir ya da artabilir.

Biz tepe diş beyazlatma tedavisinin ilk adımı hastanın diş taşlarının temizlenmesidir. Bu adım diş beyazlatma uygulamasından elde edilecek sonuçların kalıcılığının uzatılması açısından önemlidir. Diş taşı temizliğinden sonra hasta ile birlikte diş beyazlatma işlemi sonucu elde edilmek istenilen renk belirlenir. Diş beyazlatma ajanlarından zarar görmesinin engellenmesi amacıyla diş etlerine koruyucu bariyer uygulanır. Yüksek oranda oksijen içeren diş beyazlatma jeli dişlere uygulanır ve çeşitli ışık kaynakları kullanılarak diş beyazlatma jelinin aktive edilmesi sağlanır. Diş hekiminin gerekli görmesi halinde diş beyazlatma tedavisi birkaç seans olarak uygulanır.

Ev tipi diş beyazlatma yöntemini diş hekimi planlar ancak uygulama hasta tarafından ev ortamında gerçekleştirilir. Diş hekimi hastanın alt ve üst çevresinden ölçüler alarak kişiye özel diş beyazlatma planı hazırlar. Daha sonra hastanın ihtiyacına uygun diş beyazlatma jeline seçerek hastaya verir ve kullanması gereken doz hakkında bilgilendirme yapar. Hasta diş hekimi tarafından belirtilen süre boyunca diş beyazlatma plaklarının içine diş hekiminin belirttiği miktarda diş beyazlatma jelini sıkar. Daha sonra diş beyazlatma plaklarına dişlerine takar. Ev tipi diş beyazlatma uygulamasından etkili sonuçlar alınabilmesi için her gün belirli bir süre boyunca plaklar takılmalıdır. Çoğu hasta daha pratik olduğunu düşündükleri gece saatlerinde plak takmayı tercih ederler. Ev tipi diş beyazlatma yönteminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta diş beyazlatma jelinin diş hekiminin belirttiği miktardan fazla kullanılmamasıdır. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, kanal tedavisi nedir içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |