Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Natürel Sızma Zeytinyağı Kullanırken Bilmeniz Gerekenler

Kökenleri milattan önce 4500’lü yıllara kadar uzanan zeytinyağı, dünyanın bilinen ilk doğal yağlarından biri. Sağladığı yararlar nedeniyle g...

Natürel Sızma Zeytinyağı Kullanırken Bilmeniz Gerekenler

Kökenleri milattan önce 4500’lü yıllara kadar uzanan zeytinyağı, dünyanın bilinen ilk doğal yağlarından biri. Sağladığı yararlar nedeniyle günümüze kadar ulaşmayı başaran bu yağ, mevsiminde toplanan zeytinlerin farklı yöntemlerle öğütülmesiyle elde ediliyor. Günümüzde artan talebi karşılayabilmek adına, daha verimli yöntemler de mevcut. Ancak daha fazla zeytinyağı elde etmeye çalışırken, kalitenin kaybedilmemesi de son derece önemli. Natürel sızma zeytinyağı bu doğrultuda üretilen, yüksek kalitesi ve üstün besin değerleriyle ön plana çıkan zeytinyağı türlerinden biri.

Natürel Sızma Zeytinyağı Sıcak Yemeklerde Kullanılır Mı?

Ege ve Akdeniz kıyıları başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında sevilerek tüketilen zeytinyağı hakkında yanlış bilinen bazı bilgiler mevcut. Natürel sızma zeytinyağı ile sıcak yemek yapılamayacağı, yalnızca soğuk yemekler için bu yağın kullanılabileceği bu yanlış bilgilerden biri. Oysa sızma zeytinyağı ile birbirinden lezzetli sıcak yemekler de hazırlanabilir. Tavada ya da fırında balık, tavuk ve kırmızı et pişirirken bu yağdan faydalanılabilir. Birkaç baharat kullanarak yapılacak basit bir marine işleminden sonra hem kırmızı hem beyaz etlere eşsiz bir lezzet kazandırılabilir. Çorba, pilav ve makarna gibi sıcak yemeklerde de natürel sızma zeytinyağı gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. Bunların haricinde tüm sıcak tencere yemekleri için de sızma natürel zeytinyağı ilave edilebilir. Yemeklerde bu yağı kullanırken, ölçülü olmaya dikkat edilmelidir. Zira sızma natürel zeytinyağı, tat olarak yoğun ve baskındır. Gereğinden fazla yağ eklenmesi durumunda, yağ tadı ön plana çıkar ve yemeklerin lezzeti baskılanmış olur.

Natürel Sızma Zeytinyağı ile Kızartma Yapılır Mı?

Zeytinyağının kızartma için kullanılamayacağı da zeytinyağına dair dolaşan yanlış bilgiler arasında. Her ne kadar zeytinyağının yanma aralığı, kızartmalık yağlara göre daha düşük olsa da kızartma yapmak için de natürel sızma zeytinyağı tercih edilebilir.

Natürel Sızma Zeytinyağı Kullanırken Bilmeniz Gerekenler


Natürel Sızma Zeytinyağı Sağlıklı Mı?

Natürel sızma zeytinyağlarının bin yılların üstesinden gelerek günümüze kadar ulaşmasının nedeni, bu yağların sahip olduğu faydalı bileşenler ve buna bağlı olarak sağladığı faydalardır. Yemeklerde, salatalarda ve kızartmalarda kullanılan en sağlıklı yağ türlerinden biri olan natürel sızma zeytinyağı aynı zamanda kozmetik sektörünün de vazgeçilmez bileşenleri arasında yer alır. Bu yağın faydalarından bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Natürel sızma zeytinyağları, her şeyden önce kalp ve damar sağlığını korur. Kalp ve damar hastalıklarının en bilinen nedenlerinden olan endüstriyel yemeklerin yağların aksine, sızma zeytinyağları ile sağlıklı bir hayat sürdürülebilir.
  • Natürel sızma zeytinyağları, metabolizmanın daha hızlı çalışmasını destekler. Bu sayede tüketilen yağlara bağlı olarak gerçekleşen kilo alımının önüne geçilmiş olur. Üstelik fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için de natürel sızma zeytinyağları en iyi seçenektir.
  • Yemeklerde ya da salatalarda natürel sızma zeytinyağı kullanmak, sindirim sistemini de düzene sokar. Hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık ve bağırsak tembelliği gibi problemlerin üstesinden gelebilmek adına birebirdir.
  • Natürel sızma zeytinyağını sağlıklı kılan nedenlerden biri de kanserojen olmamasıdır. Taze zeytinlerin, soğuk sıkım yöntemiyle işlenmesiyle elde edilen bu yağlar kanserojen içermediği gibi, kanserle mücadelede oldukça etkilidir. Yemeklerde sürekli natürel sızma zeytinyağı tercih eden bireylerin kanserle karşılaşma olasılıkları daha düşüktür.
  • Sızma natürel zeytinyağı bol miktarda kalsiyum içerir. Bu sayede kemik ve iskelet sisteminin sağlıklı gelişimine büyük katkı sağlar. Yaşlılarda ise zayıflayan kemiklerin güçlenmesine ve korunmasına yardımcı olur.
  • Toksinlerden arınmak isteyenler için de zeytinyağı eşsiz bir besindir. Güçlü antioksidan içeriği sayesinde karaciğeri tamamen temizleyen zeytinyağı, aynı zamanda karaciğer fonksiyonlarının güçlenmesini de sağlar.

DMY Pharma olarak, sağlıklı bir beden, ruh ve zihin için doğru zamanda doğru şekilde hasat edilmiş, en doğal yöntemlerle elde edilmiş, natürel sızma zeytinyağı, sağlıklı saf yağlar ve doğadan gelen diğer kıymetli değerler ile sağlığı korumaya ve sürdürmeye yönelik hazırlanmış besin desteklerimizi incelemek için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |