Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Kimler Obezite Ameliyatı Olabilir?

Obezite ameliyatı , aşırı kilolu olan kişilerin kilo vermesine yardımcı olan bir uygulamadır. Kilo vermenize ve kilo kontrolünüzü sağlamanız...

Kimler Obezite Ameliyatı Olabilir?

Obezite ameliyatı, aşırı kilolu olan kişilerin kilo vermesine yardımcı olan bir uygulamadır. Kilo vermenize ve kilo kontrolünüzü sağlamanıza yardımcı olabilecek büyük bir operasyondur. Bu operasyon obezite sorunu yalayan hemen herkes için uygun değildir. Peki, kimler obezite ameliyatı olabilir? İşte bu soru hakkında merak edilen ayrıntıların tamamı!
 
Obezite cerrahisi, kilo kaybı ve obezite ile ilişkili sağlık sorunlarına uzun vadeli bir çözüm sunabilen üst düzeyde bir ameliyat olarak sıklıkla uygulanmaktadır. Bu tür operasyonlar, yaşam tarzı değişiklikleri ile birlikte kullanıldığında en etkilidir. Bazı insanlar kilo verme ameliyatının kilo vermenin ve onu korumanın tek yolu olduğuna inanır, ancak bu doğru değildir. Kilo verme ameliyatı kimi insanlar için bir seçenek olmakla birlikte kimileri için değildir.

Obezite Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

Kilo verme ameliyatları genellikle vücut kitle indeksi; 40 veya daha yüksek ya da 35 veya daha yüksek olan ve obezite ile ilgili bir veya daha fazla sağlık sorunu olan kişiler için tavsiye edilmektedir. Bununla birlikte, bazı obezite ameliyatı, ciddi obezitesi ve obezite ile ilgili çok ciddi komplikasyonları bulunan kişiler için tercih edilmektedir. Özellikle uyku apnesi sorunu yaşıyorsanız obezite ameliyatının daha erken bir dönemde yapılması da önerilmektedir. 

Özellikle ciddi anlamda obezite sorunu yaşayan kişilerin kilo vermelerine ve kilolarını korumalarına yardımcı olan kilo verme ameliyatı olarak karşımıza çıkan obezite ameliyatı; yaşam tarzı değişikliklerini takip ederek kilo veremeyen ve kilolarını koruyamayan kişiler için etkili bir tedavi olabilir. Dolayısıyla günümüz itibariyle bu türden cerrahi işlemlere olan ilgi günden güne artış göstermektedir. Bu aşamada obezite cerrahisinin son derece titiz bir süreci beraberinde getirdiğini unutmamak gerekir. Bundan dolayıdır ki kilo verme ameliyatı olacaksanız öncesinde bu konuya dair kapsamlı bir araştırma sürecini yakından takip etmelisiniz.

Obezite Ameliyatında Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Herhangi bir kilo verme ameliyatı geçirmeden önce, riskleri ve faydaları doktorunuzla konuşmalısınız. Obezite cerrahisi gastrik bypass, mide bandı ve ayarlanabilir mide bandı içeren yeni nesil bir uygulamadır. Gastrik bypass ameliyatı midenizin boyutunu küçültür.  Bu da hızlı bir şekilde kilo vermenizi ve zaman içerisinde kilonuzu kontrol etmenizi mümkün kılar.

Obezite ameliyatı gündeme geldiği zaman tercih ettiğiniz kliniğin ortamına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü bu türden bir operasyonun başarısı; tam donanımlı bir klinik sayesinde mümkün olur. Elbette ki bu aşamada hekim tercihine de dikkat ediyor olmak gerekir. Ancak bu sayede başarılı bir şekilde obezite ameliyatını olmanız mümkün olur.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe