Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır?

Zirkonyum, diş tedavi yöntemlerinde yaygın olarak kullanılan koruyucu bir kaplama yöntemidir. Günümüzde giderek artan ünü ile daha fazla pop...

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır?

Zirkonyum, diş tedavi yöntemlerinde yaygın olarak kullanılan koruyucu bir kaplama yöntemidir. Günümüzde giderek artan ünü ile daha fazla popüler hale gelen zirkonyum kaplama hem estetik açıdan hem de diş sağlığı için pek çok faydası vardır. Oldukça uzun ömürlüdür. Darbe ve sert yiyeceklere karşı sağlamdır. Sıcak ve soğuk yiyecek geçişlerine karşı hassasiyet yaratmaz. Özellikle, kırılmış, hasarlı, aşınmaya uğramış, şekilsiz ve zayıf dişlerin onarılması için kullanılır. Zirkonyum materyalinin bu kadar çok tercih edilmesinin bir nedeni de renginden ötürü doğal diş görünümüne olan yakınlığıdır. Çeşitli diş hastalığının tedavisinde kurtarıcı çözümler sunmanın yanında ayrıca estetik gülüş tasarımı için çok yaygın kullanılır. 

Zirkonyum Kaplama ile Estetik Görünüm

Sorunlu ve kötü görünümlü dişlerin estetik bir görünüm kazanmasını sağlar. Diş hekimleri tarafından yapılan zirkonyum kaplama işleminden önce ağız içi ve dişler kapsamlı bir muayeneden geçer. Hekiminiz ile tedavi planı ve sürecin detayları planlaması yapılır. Lokal anestezi altında yapılan uygulama, uyuşma ile acı hissetmemeniz ve işlemin daha rahat yapılması sağlanır. 
Kaplamanın yapılacağı dişler gerekli ölçüde küçültülür ve dişlerin uçları inceltilir. Ölçüleriniz alındıktan sonra tamamen bilgisayar sistemleriyle tasarlanıp, laboratuvar ortamında hazırlanan kaplamalar, size özel CAD/CAM adı verilen cihazlar ile hijyenik olarak el değmeden üretilir. 

İşlem yapılırken diş kaplamasının renk ve tonu seçimini kendiniz yapabilirsiniz. Zirkonyum kaplama, birkaç seansta gerekli düzeltmeler de yapıldıktan sonra kolayca kullanıma hazır hale gelir. Kaplamalar hazırlandığında dişe uygulanır. Seanslar arasında dişleriniz için geçici kaplamalar yapılır bu sayede işinize ve sosyal yaşantınıza ara vermek zorunda kalmazsınız. Tüm bu işlemler sırasında hafif bir sızlama hissedebilirsiniz, bununla birlikte diş ağrısı veya sağlık probleminin gelişme riski yok denecek kadar azdır. Son aşamada, kaplamaların ve dişlerinizin genel durumu için 6 ayda bir düzenli olarak kontrole gelmeniz istenir.

Zirkonyum Kaplama Kimlere Yapılır?

Zirkonyum diş kaplama tedavisini yaş sınırı olmaksızın ihtiyaç duyan herkese alabilir. Ancak diş gelişiminin tamamlanmadığı 18-20 yaş altındaki kişilere çok fazla önerilmez. Zirkonyum kaplama işlemi, diş hekiminin tavsiyesi ile hastanın isteği üzerine ya da birçok ağız ve diş problemini gidermek için uygulanabilir. Kırıklarda veya kesik dişlerin tedavisinde, kalıtsal diş renginin bozukluğunda, asimetrik diş görünümünün giderilmesinde, sonradan çeşitli etkenlerle oluşan renk değişikliği tedavisinde, düşmüş dolguların veya dolguya ihtiyaç duyan dişlerin tedavisinde, gülüş görünümünü iyileştirmek için uygulanabilir. Daha fazla bilgi için diş hekiminize başvurabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe