Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Göz Kapağı Ameliyatı

Göz kapağı ameliyatı yetişkinlerde genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Göz kapağı hastalıkları tedavisinde sıklıkla ba...

Göz Kapağı Ameliyatı

Göz kapağı ameliyatı yetişkinlerde genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Göz kapağı hastalıkları tedavisinde sıklıkla başvurduğumuz yöntem cerrahidir.

Ameliyat sonrasında hastanede kalmak gerekmez. Göz kapağı ameliyatı sonrasına ilk 24 saat buz uygulama ve reçete edilen ilaçların önerilen süre boyunca düzenli kullanılması önemlidir.

Göz Kapağı Düşüklüğü – Pitozis

Üst göz kapağının normalde bulunduğu seviyeden daha aşağıda bulunmasıdır. Bir veya her iki üst kapağını tutabilir. Doğumsal veya sonradan meydana gelebilir. Doğumsal pitozis genellikle üst göz kapağını kaldıran kas olan Levator Palpebra Superior’un gelişmemesi nedeniyle oluşur. Sonradan gelişen göz kapağı düşüklüğü ise, nörolojik, travma sonrası yaşa bağlı veya üst göz kapağında bir kitle bulunması gibi bir nedenle de oluşabilmektedir. 

Göz Kapağında İçe Dönme – Entropion

Üst veya alt göz kapağında oluşabilmektedir. Kirpiklerin göze sürtmesine ve ciddi bir şekilde ağrı, batma gibi şikayetlere neden olur. Göz kapağında içe dönme bir yaralanma sonrasında oluşabiliyor ayrıca yaşa bağlı olarak da gelişebilmektedir.

Gözün Tam Kapanmaması – Lagoftalmus

En sık olarak yüz felci sonrasında gördüğümüz durum olan gözlerin tam kapanmaması veya gözün açık kalması, göz kuruluğuna neden olur. Gözler açık kaldığı sürece göz yaşı buharlaşacak ve gözde kuruma noktaları ortaya çıkar. Lagoftalmus tedavisinde nedene yönelik tedavi yapılır. Örneğin gözün kapanmamasına neden olan cilt çekintisi varsa bu ortadan kaldırılır. Veya gözün kapanmamasına neden olan kas güçsüzlüğü varsa, gözü açık tutan kas dengeli bir şekilde zayıflatılabilir.

Göz Kapağında Kitle

Göz kapağında en sık görülen kitleler; arpacık (şalazyon), yağ plakları (ksantelezma) papillomlar, damar yumakları (hemanjiom) iyi huylu kistler ve bazal hücreli karsinom, dermoid kist, göz kapağında yağ bezeleri gibi tümörlerdir. Göz kapağında bulunan bu kitlelerin alınması sırasında anatomiyi koruyacak şekilde yapılmalıdır. Ancak bu şekilde en az miktarda iz kalması sağlanır.

Göz Kapağında Cilt Fazlalıkları – Dermatoşalazis

Genellikle üst göz kapağında yaş ile birlikte oluşan bu cilt fazlalıkları, zaman içinde göz kapağında düşüklüğe ve görmeyi zorlaştırabilmektedir. Dermatolşalazis tedavisinde BLEFAROPLASTİ adını verdiğimiz göz kapağı ameliyatı uygulamaktayız. Bu ameliyat ile göz kapaklarında oluşan ciltler iz kalmadan alınır.

Göz Altında Torbalanma

Göz altında daha sık gördüğümüz torbalanma, aslında bazı hastalarımızda üst göz kapaklarında da meydana gelebiliyor. Göz kapaklarında bulunan yağ yastıklarının belirginleşmesi olan bu durumda, göz kapaklarındaki belirgin yağ paketleri oldukça rahatsız edici bir görünüme neden olur. Blefaroplasti adını verdiğimiz bu ameliyat ile göz kapaklarının daha doğal bir görünüme kavuşması sağlanır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |