Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Termal Etiket Türleri Hakkında Bilgi

Kendiliğinden yüzeyleri termal özellikli olan bir etiket türüdür. Bu tür etiketler üzerine hiç bir sarf malzemeye gerek duyulmadan baskı yap...

Termal Etiket Türleri Hakkında Bilgi

Kendiliğinden yüzeyleri termal özellikli olan bir etiket türüdür. Bu tür etiketler üzerine hiç bir sarf malzemeye gerek duyulmadan baskı yapılabilmektedir. Termal özelliğe sahip olmayan etiketler üzerine baskı alımı yapılabilmesi için Ribon olarak adlandırılan sarf malzemeye gereksinim olmaktadır. Bu durumda baskı maliyetini yükseltmektedir.
 
Termal etiketler belirli bir ömre sahip olmaktadırlar. Sahip olunan bu ömrün sebebi kâğıt kaynaklı olmayıp termal özellikten doğmaktadır. Baskı alımı gerçekleştirilen termal etiketler üzerindeki mevcut baskılar zaman içerisinde uçarak silik hale gelir ve termal özellikli kâğıt yüzeyi zamana yenik düşerek hafifçe kararmaya başlamaktadır. Bu gerçekleşen kararmalar sonucunda etiket üzerindeki baskı alınan logo, yazı, tarih, resim gibi bilgiler okunamaz duruma geliyor.
 
Termal etiketlerin üç çeşidi bulunmaktadır. Bu etiketlerde kendi içlerinde plastik bazlı ve kâğıt bazlı etiketler olarak iki farklı özelliğe sahip türe ayrılmaktadır. Plastik bazlı termal etiketler bazı özel uygulamalar için tercih edilmekte olup kısıtlı bir kullanım alanına sahiptirler. Ayrıca maliyetleri de oldukça yüksek oldukların çok fazla tercih edilmemektedirler. 
 
Kâğıt bazlı termal etiketler ise kendi içlerinde iki türe ayrılmaktadır. Kağıt bazlı termal etiket türünden olan Lamine termal etiket, Eko termal etikete kıyasla daha uzun ömürlü olma özelliğine sahiptir.
 
Lamine Termal Etiket ve Kullanım Alanları
 
Bir diğer adı Top termal etiket olan lamine termal etiket, termal özellikli etiket türlerinden biridir. Bu etiket üzerine baskı alımı için Ribon isimli sarf maddeye ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu durum da baskı maliyetini düşüren olumlu bir etki oluşturmaktadır. Lamine termal etiket kullanılacak olan barkod yazıcıların direkt termal yönetimine uyumlu bir yapıya sahip olması gereklidir. Eko termal etiket türüne oranla daha uzun bir ömre sahip olan lamine termal etiket, baskı esnasında Ribon sarf malzemesine ihtiyaç duyulmaması nedeniyle düşük baskı maliyetine sahip olmakta olup bu yönü sayesinde çokça tercih edilmektedir. Lamine termal etiket, gerek yapışkanlığı bakımından gerekse kâğıt gramajları karşılaştırıldığında Eko termal etiket ile birebir aynı özelliği barındırmaktadır.
 
Termal Etiket Türleri Hakkında Bilgi


Lamine termal etiketin Eko termal etiketten ayrılan tek yönü, termal yüzeyinde koruyucu bir tabaka bulunuyor olmasıdır. Lamine termal etiketler, termal etiket türündeki etiketlerle aynı karakteristik özellikleri barındırmaktadır. Diğer termal etiketler gibi lamine termal etiketler de ısı, nem ve ışık gibi dış etkenlerden olumsuz yönde etkilenirler. Ancak Eko termal etiketle kıyaslandığında daha az şekilde etkilenmektedir. Lamine termal etiketin sahip olduğu raf ömrü Eko termal etiket türüne oranla daha uzundur. Bu bakımdan daha avantajlıdır.
 
Lamine Termal Etiket Kullanılan Sektörler
 
Ağırlıklı olarak gıda sektöründe kullanılmakta olan lamine etiket türü ayrıca hızlı tüketimin mevcut olduğu sektörler tarafından kullanılır. Lamine termal etiketi kullanan diğer kurum ve sektörler arasında hastane ve kargo firmaları yerini almaktadır. 40 çeşit etiket türünden fazla çeşitlilikte etiket üretimi gerçekleştiren Pan etiket firması her ihtiyaca uygun kalitede ürünleriyle hizmetler vermeyi sürdürmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |