Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Termal Etiket Ve Çeşitleri

Termal etiket yüzeylerinin kendinden termal bulunan etiket türüdür herhangi bir malzemeye gerek duymadan üzerine baskı yapılabilir. Termal ...

Termal Etiket Ve Çeşitleri
Termal etiket yüzeylerinin kendinden termal bulunan etiket türüdür herhangi bir malzemeye gerek duymadan üzerine baskı yapılabilir. Termal olmayan etiketlerde ribon malzemeye ihtiyaç duyulmakta ve baskı maliyeti de bir hayli artmaktadır.
 
Termal etiketlerin belli bir ömürleri vardır. Ömrünün süresi kâğıttan değil, termalinden kaynaklanmaktadır. Üzerine baskı alınan etiketlerin üzerindeki baskının zamanla uçması ile termal kâğıt yüzeyinde kararma meydana gelmektedir. Bu durumda da üzerine baskı alınan bilgiler okunamaz hale gelir. Termal etiketler 3’e kendi aralarında ise plastik bazlı ve kağıt bazlı olarak ikiye ayrılmaktadır. Özel uygulamalar için plastik bazlı etiket kullanılmaktadır. Ancak plastik bazlı termal etiketlerin kullanım alanları kısıtlı ve maliyeti yüksek olduğu için kullanımı pek yaygın değildir. Kâğıt bazlı termal etiketler ise eko termal ve lamine termal olmak üzere iki ayrılmaktadır.

Lamine Termal Etiket 

Lamine termal etiket  termale sahip etiket çeşididir. Lamine termal etikete top termal etiket de denilmektedir. Bu etiket türünde ribon kullanımına ihtiyaç duyulmadığından dolayı termal direk olarak baskı yöntemi ile baskı alınır. Bunun için barkod yazıcılarını termal yöntemiyle uyumlu olması gerekiyor. Ayrıca termal transfer yöntemiyle ise baskı alan diğer yazıcılarda termal etiketle baskı almaya çalışmak gereksiz olacaktır. Lamine etiket diğer termal etiket çeşitlerine göre daha uzun ömürlüdür. 
 
Termal Etiket Ve Çeşitleri

Neden Lamine Termal Etiket Tercih Ediliyor?
 
Lamine termal etiket diğer etiket türüne göre daha uzun ömürlü olmasından ve Ribona gerek duymadan baskı alınabildiğinden ve maliyetini düşüklüğünden dolayı çok sık tercih edilmektedir. Ayrıca yüzey kısmında ise termal tabakanın üzerinde ayrı bir koruyucu tabaka bulunmaktadır. Bundan dolayı diğer etiketlere göre daha uzun ömürlüdür. Fakat yapışkanlığı, kâğıt gramajları bakımından diğer etiketlere göre hiçbir farkı yoktur. Diğer etiketlerden tek farkı koruyucu bir yüzeye sahip olması ve uzun ömürlü olmasıdır. Lamine termal etiketler, termal etiketlerin karakteristik özelliğini taşımakta ve ısı, ışık nem gibi dış etkenlerden daha az etkilenmektedir.

Lamine Termal Etiketlerin Özellikleri Nelerdir?
 
Termal etiketlerin ömürlerin 3 ila 6 ay kadardır. Lamine termal etiketlerin kullanım ömrü ise 6 ile 9 ay arasındadır. Etiketin üzerindeki baskı her geçen günde yavaş yavaş uçarak etiketin ısı, nem, ışık gibi dış etkenlere maruz kalan kısmı yavaş yavaş kararmaya başlar. Isı, ışık ve nem gibi dış etkenlerden bırakmayarak etiketin ömrünü bir süre daha uzatabilmek mümkündür. Termal etiketlerin raf ömrü diğer termal etiketlere göre daha uzun sürelidir. Bu yüzden diğer etiketlere göre de fiyatı yaklaşık %30 daha fazladır.

 Kaynak: HepsiBarkod.com

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |