Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Cilt bakım maskeleri

Herkes güzel ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister. Bunun içinde genellikle cildin ihtiyacı olan bakımlar veya da cilt bakım maskeleri yap...

Herkes güzel ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister. Bunun içinde genellikle cildin ihtiyacı olan bakımlar veya da cilt bakım maskeleri yapılır. Cildimizin bakımını sağlamak içinde çeşitli kremler kullanmayı isteriz. Öncelikle bu isteğimizin ne kadar doğru olduğunu söylememiz gerekmektedir. Çünkü cildimize gerekli ilgiyi ve bakımı göstermezsek cildimiz de o derece erken yaşlılık belirtileri göstererek bakımını zorlaştırır. Unutmamalıyız ki bakımımızı cilt tipimize ve de yaşımıza göre yapmalıyız. Bunun önemi ileri ki yaşlar da cildimiz için geç kalmamış olmamız içindir.

Peki, hepsi tamam. Fakat cildimize uygun olan hangi bakımı yapmamız gerekmekte? Sorusunun cevabını aşağıda arayalım.

Kuru cilde sahip olan kişilerin cildinde nem oranı fazlasıyla düşüktür. Bunun yanında da cilt mat bir şekilde gözükmektedir. Eğer kuru bir cildiniz var ise ve bunu çok fazla dikkate almıyor iseniz hemen dikkate almanız gerektiğini unutmamalısınız. Kuru cildinize uygun nemlendiriciler ve cilt bakım maskeleri uygulamazsanız cildiniz güneş ve rüzgârdan her zamankinden daha fazla etkilenir. Bunun sonucunda da cildiniz erken yaşta kırışmaya başlayacaktır. Önlemi alınmaz ise bu kırışıklıklar fazlasıyla da artacaktır. Kuru cildiniz için yapmanız gereken bakım önerileri ise cildinizi fazlasıyla nemlendirecek nemlendirici kremler, cilt bakım maskeleri ve göz çevresi kremlerini kullanmaktır. Özellikle bakım yapmamız gereken mevsim ise kış mevsimidir. Zaten fazlasıyla kuru olan cildimiz bu mevsimde nem oranının düşmesi sebebi ile daha da fazla kuruyacağından bakımımızı yapmamız gerekmektedir. Yaz mevsiminde ise hafif yağ içeriği bulunan, kışın ise daha yoğun ve yüksek yağ içeriği olan nemlendiriciler kullanılmalıdır. Ayrıca yaşamınızı deniz kenarından uzak bir bölgede devam ettiriyorsanız buralarda da nem oranı düşük olacağı için cilt kuruluğu da artacaktır. Tabi birde yaz, kış fark etmeksizin güneş kremi kullanmayı alışkanlık haline getirmenizde yarar var. Çünkü hem nemlendirir hem de cildin erken yaşlanmasını engeller.

Yağlı cildi bulunan kişilerin ciltleri ise kuru ciltlere göre daha fazla parlak ve yağlıdır. Cilt gözenekleri kuru ciltlere oranla daha fazla açıktır. Ciltleri sivilcelere fazlasıyla müsait olup, siyah noktaları da bulunmaktadır. Yağlı cilde sahip olan kişilerin bakımlarında dikkat etmesi gereken şeyler yağlı ve parlak görünümlerini azaltacak ürünler kullanmalarıdır. Çünkü bu cilt tiplerinde normalin üzerinde yağ salgısı bulunur. Yağlı görünümü azaltmak içinde temizleyici jeller, makyaj temizleyiciler, tonikler, yüze uygun sabunlar, peeling kremler ve cilt bakımının en önemli aşaması olan temizleyici, sıkılaştırıcı ve gözenekleri azaltma özelliği bulunan maskeler tercih edilmelidir. Cildinizi cilt bakım maskeleri ile beraber temizledikten sonra çok hafif yapıda olan yağsız nemlendiriciler ile nemlendirme işlemini yapabilirsiniz.

Karma cilt tipine sahip olan kişilerin göz çevreleri ve yanakları normaldir veya da kurudur. T bölgesi yağlı gözükmektedir. T bölgesi denilen bölge alın, burun ve çenedir. Bu bölümlerde cilt gözenekleri fazlasıyla açıktır. Ciltteki sivilceler ve siyah noktalar da rahatlıkla görülebilmektedir. Karma cildi bulunan kişiler bakımlarını yaparlarken cildin ihtiyacına uygun ürünler kullanmayı tercih etmelidirler. Bu ürünler karma ciltler için olan jel veya süt tipinde olan temizleyiciler, makyaj temizleyicileri, nemlendiriciler, göz çevresi ve boyun bölgesi için kremler ve yağ dengeleyici cilt tipine uygun cilt bakım maskeleridir.

Cilt tipimiz ne olursa olsun cilt maskeleri cilt bakımımızın olmazsa olmazıdır. Her cildin ve cilt tipinin ihtiyacına yönelik olarak oluşan bu cilt bakım maskeleri çoğunlukla haftalık olarak uygulanmaktadır. Maskeler cildin ihtiyacına ve de cildin sorununa göre doğal özler, vitaminler ve de antioksidanlar içerirler. Cildi son derece besleyen ve yenilen bu maskeler cildiniz de kaldığı sürece cilt dokusuna tamamen etki eder ve etkisini hızla arttırır. Cilt maskelerinin de çeşitleri vardır. Bunlar; nemlendirici maskeler, besleyici maskeler, temizleyici maskeler, arındırıcı maskeler, sivilce için maskeler, anti-aging etkili maskeler, kuru ve hassas ciltlere yönelik olan maskeler, normal ciltler için maskeler, yağlı ciltler için maskeler, lekeli ve olgun ciltler için maskelerdir. Unutmamalıyız ki cilt bakım maskeleri cildin görünümünü fazlasıyla etkili bir şekilde güzelleştirebilen bir bakım türüdür.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe