Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Sahibinden Satılık Dükkan Almanın Avantajları

Eğer sizde bir dükkan sahibi olmak istiyorsanız bu istediğinizi sahibinden satılık dükkan satın alarak gerçekleştirebilirsiniz. Emlakçıdan s...

Eğer sizde bir dükkan sahibi olmak istiyorsanız bu istediğinizi sahibinden satılık dükkan satın alarak gerçekleştirebilirsiniz. Emlakçıdan satılık dükkan yerine sahibinden satılık dükkan satın almanın birçok avantajı vardır. Elbette ki bu avantajların başında komisyon ödemenize gerek olmaması geliyor. Bir dükkan satın almak zaten masraflı bir iş iken üstüne birde yüksek komisyon bedelinin yüklenmesi sizi zor duruma sokabilir. Bu nedenle sahibinden satılık dükkan satın alırsanız sadece dükkan için para harcamış olursunuz. Dükkanın emlakçıdan değil de sahibinden satın almanın bir diğer avantajı ise pazarlık yapma imkanınızın olmasıdır. Dükkan sahibi ile birebir muhatap olduğunuz içine kadar pazarlık yapıp nerede durmanız gerektiğini daha iyi ayarlayabilirseniz Bu sayede de dükkanı en iyi fiyata satın aldığınıza emin olabilirsiniz.

Sahibinden Dükkan Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer dükkanı bir emlakçı yerine sahibinden satın almaya karar verdiyseniz özellikle dikkat etmeniz gerekenler vardır. BU nedenle sahibinden satılık dükkan alırken kesinlikle aceleye getirmemeniz gerekir. En çok dikkat etmeniz gereken ve iyi araştırmanız gereken konu dükkanın tapusudur. Dükkanın tapusunun olması ve bu tapunun satın aldığınız kişiye ait olması gerekir. Eğer dükkanın tapusu birden fazla kişiye ait ise tüm dükkan sahipleri ile görüşüp anlaşmanız gerekir. Aksi takdirde sonradan davalık dahi olabilirsiniz. Dikkatlice incelemeniz gereken diğer bir konu ise dükkanın genel durumudur, tesisat gibi. Eğer dükkanın genel durumu iyi değil ise size sonradan çok fazla masraf çıkartabilir Böyle bir durum ile karşılaşırsanız eğer dükkana ederinden çok daha fazla para harcamış olursunuz ve bu durumda zarar etmiş olursunuz. Eğer dükkanın genel durumu iyi değil ise o dükkanı almak yerine daha pahalı bir dükkan alarak dahi daha avantajlı olabilirsiniz.

Satış Sözleşmesinin Hukuki Geçerliliği Olması İçin Ne yapılmalı

Sahibinden satılık dükkan alırken en çok satış sözleşmesine dikkat etmeniz gerekir. Eğer satış sözleşmesinde bir hata olursa veya bilerek yanlış şeyler yazılmış ise sonradan çok büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Satış sözleşmesinin içeriği kadar imzalanma şeklide önemlidir. Bir satış sözleşmesinin kesinlikle noter huzurunda imzalanmış olması gerekir. Eğer noter huzurunda imzalanmadı ise bu satış sözleşmesinin hiçbir hukuki geçerliliği yoktur. Bu nedenle dükkan satın alırken hem satış sözleşmesini dikkatlice ve inceleyerek okumanız gerekir hem de bu satış sözleşmesinin noter huzurunda imzalamanız gerekir. Satış sözleşmesini okurken kesinlikle acele etmemeniz önemlidir gözden kaçıracağınız en ufak detay size sonradan çok büyük bir sorun olarak geri dönüş yapabilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |